2018-07-16

#1753: Naruto 29: Kakaši versus Itači - 70 %


Naruto 29: Kakaši versus Itači (綱手の決意!!)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2016. Původně vyšlo jako kapitoly 254 až 262  v sérii "Naruto" (japonsky ナルト) souborně v roce 2005 u Shueisha, Inc. České vydání má 192 stran a prodává se v plné ceně za 189 Kč.
Knihu zakoupíte se slevou v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Masaši Kišimoto
Kresba: Masaši Kišimoto

Série "Naruto" knihou "Naruto 29: Kakaši versus Itači" pokračuje v rozjezdu dalšího příběhu, ale pokud by se zdálo, že Masaši Kišimoto bude trochu zdržovat, tak ani omylem. I tady nás čekají pořádné souboje, které jsou opět celkem překvapivé tím, co se v nich odehrává. Jako kdyby studnice bitek a akčních scén prostě nikdy nevyschla a Masaši Kišimoto měl pro každý souboj, ať už je první anebo dvacátý, připravené něco nového, co vás dovede stále ještě ohromit. Není to vůbec špatné, když si uvědomíte, že už jsme u dvacáté deváté knihy. Tady se ukazuje, že Masaši Kišimoto skutečně píše to, co mu sedí a v čem je dobrý. Ale kniha "Naruto 29: Kakaši versus Itači" rozhodně není jen o soubojích.

Kakaši a jeho tým, který tvoří Naruto, Sakura a babi Čijo, kterou teprve ještě poznáváme, se vydávají na stopování nindžů z Akacuki, kteří unesli Gaaru z písečné. Vlastně je to záchranná mise a jde o to, aby Gaaru osvobodili. Ale nejedná se o jediný tým, který jde Gaarovi na pomoc, protože hokage usoudila, že Písečné se hodí větší pomoc. A tak tu je ještě druhý tým, který vede Guy a má k ruce Rocka Leeho, Tenten a Nedžiho. Jasně, takhle to vlastně vypadá jen tak, že každý tým proti sobě bude mít stejně nebezpečné protivníky. Ale každému týmu se staví na odpor jen jeden jediný bojovník. I to svědčí o tom, že si Akacuki bude hodně věřit a že nindžové z téhle skupiny budou silní.

Kakaši tak proti sobě rovnou má Itačiho, Sasukeho bratra. To si řeknete, že Masaši Kišimoto vystřílel hodně dobrý souboj hned na začátek, ale on jen ukazuje, jakou má fantazii, a právě zde prezentuje nové prvky pro souboje, které jsou opět zajímavým kořením a které jen podtrhují skutečnost, že v nindžovských soubojích se opravdu může stát cokoli. A je to dobře, protože vizuální stránka soubojů je pak prostě parádní. Dobře se na to kouká a je jedné, že je to jen na stránkách komiksu, a ne v animaci. Ale kniha "Naruto 29: Kakaši versus Itači" rozhodně není jen o akci, naopak, tohle je díl, kde se dovídáme hodně zásadního, a to především ohledně toho, co je vlastně Devítiocasý, který je v Narutovi uzavřen.

Také se prohlubuje naše znalost o Gaarovi a o jeho spojení s Narutem. Masaši Kišimoto si zde zároveň otevírá dveře pro další dní a určuje celkem jasná pravidla toho, co ještě přijde. Co si budeme povídat, vypadá to celkem zajímavě a je vidět, že to může být hodně epické. Navíc ani v této knize ještě pořádně nedojde k tomu, že skupiny Gaaru zachrání, na to si počkáme do další knihy. Rozhodně se ale nemusíte bát, že by vás kniha "Naruto 29: Kakaši versus Itači" nebavila, protože určitě má pořádný drive, který stojí za čtení a vůbec není zpomalován tím, že se zde docela dost vysvětluje. Všechno je jakoby za běhu a vše to zapadá do tempa, které je v knize dáno. Jsme uprostřed dění a to nás dovede strhnout. Dobré čtení.

Komiks "Naruto 29: Kakaši versus Itačizakoupíte na stránkách Crew.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:
"Naruto 28: Narutův návrat"

Žádné komentáře:

Okomentovat