2018-02-12

#1631: Naruto 21: Neodpustitelné - 70 %

Naruto 21: Neodpustitelné (綱手の決意!!)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2015. Původně vyšlo jako kapitoly 181 až 190 v sérii "Naruto" (japonsky ナルト) souborně v roce 2004 u Shueisha, Inc. České vydání má 212 stran a prodává se v plné ceně za 189 Kč.
Knihu zakoupíte se slevou v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Masaši Kišimoto
Kresba: Masaši Kišimoto

Jak jsem psal u recenze na knihu "Naruto 20: Naruto versus Sasuke", jednalo se v případě dvacátého dílu hlavně o takový můstek, který měl zakončit dění, které probíhalo doposud, měly zde být prezentovány nějaké následky a měly se rozehrát karty pro další dění. A to se skutečně stalo. Kniha "Naruto 21: Neodpustitelné" už jede v trochu jiných obrátkách a především v druhé polovině už se rozjíždí pořádně v souboji, který je tak velký, jak byste si přáli. Tohle není špatné a Masaši Kišimoto dává najevo, že rozhodně neusnul na vavřínech a že má v sérii pořád co nabídnout. Všechno začíná hned celkem emotivní scénou na začátku knihy, kde se rozhoduje o tom, jaký bude další osud hned několika postav, ne jen té jediné, která odchází.

Sasuke dostal na konci knihy "Naruto 20: Naruto versus Sasuke" nabídku, která se neodmítá. Minimálně ne v případě, kdy jste člověk, který to nemá v hlavě úplně srovnané a který prahne po pomstě, jež by rozhodně neměla být syslem lidského života. Anebo se to alespoň říká. Sasuke rozhodně není připravený vstoupit na stranu dobra, ale ostatní v něm ještě vidí někoho, koho je možné zachránit ze spárů zla. Trochu teď parafrázuji "Star Wars", ale Sasuke skutečně začíná připomínat postavu Anakina, a to i se všemi jeho motivacemi k tomu, proč se dát na zlou stranu. Tady ale ještě není rozhodnuto, tady ještě nevíme, jestli z něj bude Darth Vader anebo přece jen nindža, kterému jde o dobro ostatních v první řadě.

V knize "Naruto 21: Neodpustitelné" se dozvíme o tom, že se vydává na cestu. A není sám. Společnost mu dělají čtyři bojovníci ze Zvučné, kteří si pro něj přišli. Společně se vydávají za novým, temným cílem. Ale Listová to nechce nechat jen tak být, a i když nejsou lidé, kteří by se vydali na misi, je vytvořen pětičlenný tým, který bude Sasuke a jeho společníky pronásledovat. Asi je celkem jasné, že Naruto musí být nedílnou součástí tohoto týmu, přece jen je to primárně jeho série. Masaši Kišimoti výběrem členů určil, na koho se nyní budeme soustředit, protože se dá očekávat, že chvíli mimo vesnici vydržíme. Už ale na konci knihy "Naruto 21: Neodpustitelné" dochází k souboji, který rozhodně stojí za to. K naštvání pak je, že i když je řečeno, jak souboj pravděpodobně skončí, je ukončen uprostřed a my tak musíme počkat, co bude v dalším díle. Ale vzhledem k tomu, že jsem s recenzemi na "Naruta" celkem pozadu, už si to dávno můžeme ověřit ve dvacátém druhém dílu.

Kniha "Naruto 21: Neodpustitelné" ukazuje, že Masaši Kišimoto skvěler hraje s tempem série. Ví, kdy má čtenáře trochu uklidnit, což byly knihy "Naruto 19: Následnice" a "Naruto 20: Naruto versus Sasuke", stejně jako ví, kdy ho má zase nabudit, což předvádí právě kniha "Naruto 21: Neodpustitelné". Rozehrává se nám další zajímavá hra, která bude plná soubojů, hra, u níž si nemůžeme být jistí, jak vlastně skončí, ani v tom, kdo je dobrý a kdo ne, kdo je silný a do je slabý. Není se moc čemu divit, že se "Naruto" stal tak oblíbeným komiksem, protože prostě má čím zaujmout dlouhodobě. Když si vzpomenu, že jsem sérii na začátku moc nemusel... No, je vidět, že ji Masaši natolik zlepšil, že se na každý další díl i těším.

Komiks "Naruto 21: Neodpustitelnézakoupíte na stránkách Crew.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:
"Naruto 20: Naruto versus Sasuke"

Žádné komentáře:

Okomentovat