2018-07-09

#1746: Naruto 28: Narutův návrat - 70 %


Naruto 28: Narutův návrat (綱手の決意!!)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2016. Původně vyšlo jako kapitoly 245 až 253  v sérii "Naruto" (japonsky ナルト) souborně v roce 2005 u Shueisha, Inc. České vydání má 192 stran a prodává se v plné ceně za 189 Kč.
Knihu zakoupíte se slevou v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Masaši Kišimoto
Kresba: Masaši Kišimoto

Nebudu tvrdit, že kniha "Naruto 28: Narutův návrat" je vyloženě pecka, ale tak nějak bylo příjemné se vrátit do Narutova světa, navíc ještě trochu poskočit v čase o více jak dva roky a zjistit, co se za tu dobu stalo, jak se postavy změnily, co je čeká. Pravda, ne všechno se dozvíme. Třebas to, co se dělo v době, která uběhla, moc nezjistíme, vlastně se o tom ani moc nemluví, jen vidíme následky, jaké to mělo. Některé postavy jsou pořádně namakané - tedy ve smyslu svých schopností. Platí to především pro Naruta a pro Sakuru, kdy hlavně ze sakury toho uvidíme více, tedy pokud se schopností týká. Oba dva tedy pořádně cvičili a přinesli si s sebou schopnosti, které jim dávají dobrý základ do budoucna, protože co si budeme povídat, rozhodně budou pořádné triky potřebovat.

Naruto se vrací do Listové. To je celkem milá událost především proto, že se rád uvidí se starými známými. Tohle je prostor k tomu, aby se udělalo pár i docela dobrých vtípků, proběhly nějaké základní konfrontace a připomnělo se Narutovi, že vlastně nedosáhl žádného pořádného stupně jako nindža a hodně zaostal za všemi svými spolužáky. I Sakura už je čúnin. A někteří se dostali na překvapivé pozice. Třeba takový Gara. Ten se stává velmi důležitou součástí příběhu. Tak trochu primárně o něm je větší část knihy. A sledujeme další parádní souboj, který jen ukazuje to, jak v nich Masaši Kišimoto exceluje. Tolik už neexceluje v tom, jak se některé postavy objeví zničehonic. Jen jejich cool vzhled má vést k tomu, aby dobře zapadly. A zapadnou.

Nindžovským světem hýbe skupina Akacuki, která kuje nějaké temné pikle. Zdá se, že mají políčeno na Naruta, ale možná  i na někoho dalšího. Nikdo neví, jaké jsou jejich plány, ale ukáže se, že rozhodně mají plány velikášské, což je prezentováno i napadením Písečné. Tohle má vážně skvělé prvky, které jen ukazují, že i u dvacáté osmé knihy série je autor schopen přijít s originálními nápady a zaujmout čtenáře. Masaši Kišimoto je v tomhle dobrý, navíc opět rozehrává příběh, kde budete svým oblíbeným postavám chtít fandit. A budete zvědaví na to, jak se vyvinou jejich vztahy, případně jaké další schopnosti odhalí. A myslím, že v případě Naruta se rozhodně ještě máme na co těšit.

Kniha "Naruto 28: Narutův návrat" by si možná zasloužila přece jen lehce nižší hodnocení, je to spíše rozjezdová kniha, která ještě nemá ten správná drive, ale Masaši Kišimoto už se naučil tak pracovat s postavami, že prostě hned zaujme vaši pozornost a vy se budete bavit vtípky, které zde jsou, budete se smát, budete žasnout nad akcí a budete vědět, že jste zpátky v tom příběhu, který máte rádi, a je vlastně jedno že uplynulo dva a půl roku, že nám Naruto trochu vyrostl a že jsou zde další záporáci, na které je možné se zaměřit. Před vámi je příběh, který vás prostě strhne, bude vás bavit, bude to pokračování něčeho, co máte rádi.

Komiks "Naruto 28: Narutův návratzakoupíte na stránkách Crew.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:
"Naruto 27: Vzhůru na cesty"

Žádné komentáře:

Okomentovat