2015-05-08

#910: Naruto 13: Rozuzlení - 80 %

Naruto 13: Rozuzlení (中忍試験、終了...!!)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2013. Původně vyšlo jako kapitoly 109 až 117 v sérii "Naruto" (japonsky ナルト) souborně v roce 2002 u Shueisha, Inc. České vydání má 192 stran a prodává se v plné ceně za 189 Kč.
Knihu zakoupíte se slevou v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Masaši Kišimoto
Kresba: Masaši Kišimoto

"Naruto" se nám už nerozjíždí, ale on je pořádně rozjetý. Tedy nemyslím ani tak postavu, která zrovna v téhle knize nic moc nedělá a v jednu chvíli dokonce ulehne do mdlob, ale série jako celek nabírá naprosto nové obrátky. Masaši Kišimoto tak celkem ladně dokázal od čúninských zkoušek přejít k naprosto novému, mnohem širšímu příběhu, který na předchozí dění navazuje, protože už nějakou dobu byly v ději více než jen náznaky toho, že se něco chystá. Něco, co vypadá jako pořádná konspirace, která má vést ke svržení současného ninjovského režimu. A právě tenhle tajemný plán se dostává do pohybu.

Ale ještě předtím, než jsme svědky toho, jak se mladým ninjům začne měnit jejich svět, musíme si užít poslední souboj v aréně. Souboj mezi Sasukem a Gaarou. Gaara je sakra nebezpečný člověk, což už předvedl ve chvíli, kdy bojoval s Leem. Dokáže Sasuke Gaaru porazit? To je zásadní otázka, která bude zajímat každého čtenáře, který je do série zažraný. Jenže víc než na samotný souboj se začnete soustředit na to, že i Gaara je součástí nějakého velkého spiknutí. Jaká bude asi jeho role? Pak bum! Sasuke se skutečně na souboj dostaví, i když téměř na poslední chvíli, a bitva těch dvou vás naprosto strhne, protože v ní jsou opět nové nápady a techniky, které jsou jednoduše ohromující. Navíc se Gaara profiluje jako skutečně ďábelská postava, o které chcete vědět víc.

Souboj je ukončen a začíná spiknutí, do kterého se musí zapojit všichni. Tohle je velmi důležitá skutečnost, protože Narutovi i ostatním se mění jejich životy. Už nejde jen o zkoušky a jejich splnění, už jde o to, jestli dokážou splnit skutečné mise, a to mise, které mají nejvyšší úroveň priority a nebezpečnosti. Jsou to mise, které vycházejí z toho, že mezi ninji se schyluje k válce, která je záměrně vyvolána. Všichni se teď budou muset snažit, aby jejich svět, jak ho doposud znali, nebyl zničen. Tady se Masašimu otevírá neskutečný prostor k tomu, co bude následovat. Je jen na nás, abychom spadli do dalšího dění a zjistili, co bude následovat.

"Naruto" je sérií, která se maximálně snaží o to, aby nenudila. A daří se jí to. Když jste si mysleli, že tohle bude jen o nějakých zkouškách, tak tady dostáváte naprosto nový náboj k tomu, abyste četli dál. Zkoušky zde určitě budou, ale Naruto a ostatní nebudou mít rozhodčí po ruce, kteří za ně případně souboj ukončí. Teď už je na nich, aby se postarali o to, jak souboje dopadnou, protože to vypadá, že mnohdy budou na život a na smrt. Podle toho, jak je Masaši Kišimoto schopen vykreslovat jednotlivé akční scény a postupně budovat celý příběh, je ještě pořád se na co těšit, protože to, co přijde, může být skutečně velkolepé a zábavné.

Komiks "Naruto 13: Rozuzlenízakoupíte na stránkách knihkupectví Arkham.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:

Žádné komentáře:

Okomentovat