2018-06-25

#1732: Naruto 27: Vzhůru na cesty - 55 %


Naruto 27: Vzhůru na cesty (綱手の決意!!)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2016. Původně vyšlo jako kapitoly 236 až 244 v sérii "Naruto" (japonsky ナルト) souborně v roce 2005 u Shueisha, Inc. České vydání má 190 stran a prodává se v plné ceně za 189 Kč.
Knihu zakoupíte se slevou v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Masaši Kišimoto
Kresba: Masaši Kišimoto

Muselo to přijít. Prostě díl, který bude takový nic moc. Jednoduše proto, že to je předěl mezi prvním a druhým příběhem. A jelikož se tady první příběh uzavírá poměrně záhy, chtěl Masaši Kišimoto fanouškům přinést něco navíc, něco, co by zaplnilo knihu celou ještě před tím, než začne příběh druhý. Proto se rozhodl, že za klasickou sérií "Naruto" bude následovat "Kakašiho příběh", který sice hezky doplňuje jednu z postav, respektive její minulost, na druhou stranu se jedná o příběh, který se nejeví nijak zásadní, jen takový lehce emotivní bez toho, aby měl dopad na další dění. Anebo se pletu? Spíše se jedná o příběh, který ukazuje motivace jedné z postav, kterou je asi celkem logicky Kakaši Hatake.

Naruto se s námi rozloučí prostřednictvím tří sešitů, kde jde vlastně jen o to, aby se naznačil další směr, kterým se postava vydá. A ten směr není nijak překvapivý. Jeho souboj se Sasukem neskončil tak, jak by si Naruto přál. Ten chtěl Sasukeho přivést zpět, ale to se nepovedlo, ten se nakonec vydal za Oročimaruem. Naruto ale dal slib a svůj slib dodrží. Takže má tři roky na to, aby se zdokonaloval, protože až po třech letech bude možné, aby Oročimaru přijal tělo Sasukeho jako svého nového dárce. Tři roky bude Naruto trénovat, a jelikož to by asi byla celkem nuda, tak tohle sledovat nebude a ve dvacáté osmé knize se vrátíme do děje ve chvíli, kdy se vrací Naruto sám.

Nemůžeme však čekat, že se bude vyvíjet pouze jedna postava. Jsou to jen náznaky, ale vidíme, jak i ostatní postavy před sebou mají cestu, kterou si vybraly a kterou se chtějí zdokonalit proto, že chtějí pomoct Sasukemu. Anebo třeba z jiného důvodu. Motivace postav jsou jasné, a to je dobře. V tomhle si Masaši Kišimoto skvěle připravil půdu a je zřejmé, že má nadále co vyprávět. Některé postavy teprve zasáhnou do děje, doufám, že pořádně, protože třeba taková Sakura byla opravdu poslední dobou jen takový statista. Ale zdá se, že se jí blýská na lepší časy. No, stačí jen otevřít knihu "Naruto 28: Narutův návrat". Na pultech už na vás čeká dávno.

Kniha "Naruto 27: Vzhůru na cesty" rozhodně není nejlepší knihou, spíše je jednou z nejhorších, ale to prostě jen proto, že z hlavní série je zde strašně málo, a vedlejší příběh, který se zde odehrává, je sice dobrý, ale není dostatečně silný na to, aby vás odzbrojil, aby vám sdělil, že rozhodně stojí za to si počkat na další díl. Ten vedlejší příběh je spíše jen takovou mezihrou, pauzou od "Naruta", ale stejně se fanoušci museli více těšit na pokračování hlavního příběhu. Pauza naštěstí není dlouhá a je zajímavé očekávat, co se bude dít dál. Naturo se vrátí a tři roky s ním musejí udělat svoje. Bude dost silný?

Komiks "Naruto 27: Vzhůru na cestyzakoupíte na stránkách Crew.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:
"Naruto 26: Odloučení"

Žádné komentáře:

Okomentovat