2018-06-11

#1718: Naruto 26: Odloučení - 75 %


Naruto 26: Odloučení (綱手の決意!!)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2016. Původně vyšlo jako kapitoly 227 až 235 v sérii "Naruto" (japonsky ナルト) souborně v roce 2005 u Shueisha, Inc. České vydání má 192 stran a prodává se v plné ceně za 189 Kč.
Knihu zakoupíte se slevou v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Masaši Kišimoto
Kresba: Masaši Kišimoto

V knize "Naruto 26: Odloučení" se fanoušci dočkali toho, na co nějakou chvíli čekali. Muselo k tomu dojít, to bylo už nějakou dobu jasné, bylo jen otázkou, jak se to podaří provést. Ano, Naruto konečně dohnal Sasukeho, což koneckonců víme z knihy "Naruto 25: Bratři", kde se ale více otevírala minulost, a vlastně i z knihy "Naruto 24: V úzkých", kde se na sebe dvojice přátel po delší době znovu podívala a mohla pohlédnout do očí ve velmi dobře nakreslené a silné scéně. Kniha "Naruto 25: Bratři" končila tím, že jejich souboj začal, a to pořádnou ránou. Teď zjišťujeme, jak to bylo dál a jak se dál vyvíjel jejich souboj, který musel zákonitě v knize "Naruto 26: Odloučení" nabrat grády. A možná dokonce i rozuzlení, na které se dlouho čekalo. Však se uzavírá jeden velký příběh.

Masaši Kišimoto dobře věděl, že tohle musí být souboj, který bude velkolepý, že to bude souboj, kde se bude jazýček vah neustále přesouvat z jedné strany na druhou. A věděl, že musí přijít ještě s něčím, s čím doposud v soubojích nepřišel. Stejně jako věděl, že prostě musí obě postavy dohnat na hranice jejich schopností. Pokud to věděl, tak bylo asi celkem logické, že to udělá. A Masaši Kišimoto to skutečně udělal. Pokud se týká gradování, tak předvedl opravdu ujeden z nejlepších soubojů, jaké jste mohli v sérii "Naruto" sledovat. Pravdou ale je, že se hodně hraje na to, že obě postavy mají omezení kdoví kde, a tak je možné jít za hranice, ještě trochu dál a pak ještě o něco dál. Sasuke a Naruto jsou takoví ninja supermani.

Nedochází jen na souboj, ale i na to, že si oba soupeři uvědomují hodnoty lidství a přátelství, ať už to pro ně v tu chvíli znamená něco jiného. Ten souboj si říkal o to, aby byl zakončen nějakým specifickým způsobem. A myslím, že se to Masašimu skutečně povedlo. Možná se u některých čtenářů může dostavit lehké zklamání, možná nebudou úplně spokojeni s tím, jak to dopadlo, ale je potřeba si uvědomit, že tohle je série, která má ještě hodně knih, než doběhne do úplného konce, a jednotlivé postavy je potřeba trochu vyvíjet a dát jim možnost ještě jinak zasáhnout do děje. A to se právě teď děje s tím, že Masaši dál dovede udržet vaši pozornost a nechá vás se těšit na každý další díl.

Kniha "Naruto 26: Odloučení" končí poklidněji, než by se na první pohled čekalo. Končí ale emotivně, a to je dobře. Podařilo se přijít s takovým vývojem, který dává jednotlivým postavám možnost ukázat, co je trochu hlouběji v jejich nitru. A kromě toho se odpovídá i na nějaké otázky, které zůstávaly nezodpovězeny z předchozího dění. Možná je to řečeno trochu povšechně, možná se některým postavám mohlo věnovat více prostoru, ale jde přece jen především o Naruta a ten zde získal více prostoru, než ho měl v několika posledních knihách. Docela už mi chyběl a je vidět, jak se od první knihy posunul. A posune se ještě víc. Kniha "Naruto 26: Odloučení" je důležitým mezníkem a myslím, že série se teď nadechne, aby se pustila do něčeho dalšího, pořádně nadupaného.

Komiks "Naruto 26: Odloučenízakoupíte na stránkách Crew.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:
"Naruto 25: Bratři"

Žádné komentáře:

Okomentovat