2018-04-02

#1666: Naruto 22: Přesun duší - 70 %


Naruto 22: Přesun duší (綱手の決意!!)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2015. Původně vyšlo jako kapitoly 191 až 199 v sérii "Naruto" (japonsky ナルト) souborně v roce 2004 u Shueisha, Inc. České vydání má 188 stran a prodává se v plné ceně za 189 Kč.
Knihu zakoupíte se slevou v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Masaši Kišimoto
Kresba: Masaši Kišimoto

Naruto a další čtyři - anebo vlastně už tři nindžové - jsou na cestě, aby zachránili Sasukeho. Anebo alespoň oni si myslí, že ho mají zachránit, ale otázkou je, jestli Sasuke vlastně zachránit chce. Ale to se pořádně nedozvíme, protože Sasuke tady vlastně nevystupuje, je zavřený v sudu, takže to zatím není o něm, ale o tom, jestli se Narutovi a dalším podaří dohonit Sasukeho únosce - nebo nové přátele? - a porazit je v souboji, který rozhodně není rovný. Předchozí kniha "Naruto 21: Neodpustitelné" se soustředila na souboj Čódžiho a Džiróbóa, který byl skutečně drsný a není jasné, jak dopadl. Ani tentokrát se to naplno nedovíme, protože cesta jde dál, tým pod vedením Šikamury musí pokračovat v pronásledování.

Celá koncepce tohoto příběhu pronásledování je celkem jednoduchá a Masaši Kišimoto nás moc nenechá pochybovat o tom, jak se to celé asi bude odehrávat. Jsou zde čtyři, kteří přemluvili Sasukeho, aby se k nim přidal, čtyři pobočníci Oročimarua, jež jsou pronásledováni pěti lidmi v čele s Šikamurou, mezi nimi je Naruto. Ty počty jsou celkem jasné a je patrné, že každá kniha by se měla věnovat jednomu velkému souboji. A pokud to v předchozí knize byl souboj Čódžiho a Džiróbóa, tentokrát jsou na řadě za stranu Oročimarua pavoučí nindža Kidómaru, jemuž se postaví Nedži za stranu těch dobrých. I tentokrát si můžeme být jistí, že se bude jednat o souboj hodně zajímavý a Masaši Kišimoto nám to rozhodně potvrzuje, protože akce je opravdu jeho doménou a nenechá se v ní zahanbit ani tentokrát. A pořád má nápady, jak skvěle dokazuje v souboji s pavoučím nindžou.

Přece jen ale není kniha "Naruto 22: Přesun duší" jen o samotném souboji. Ten je zde zakončen a také si nejsme jisti, jestli dopadl jen dobře, nebo hodně dobře. Rozhodně ale prozatím ubylo pronásledovaných i pronásledovatelů. Pomalu se blížíme k velkému finále, alespoň téhle části příběhu. Ale skutečně jen pomalu. Ještě je toho před námi dost - samozřejmě, vy už nejspíš budete mít "Naruta" načteno mnohem dál, ale já holt musím jednotlivé díly dohnat - ale i tady je patrné, že se vše připravuje k nějakému většímu souboji, který by nás měla čekat. A asi je celkem jasné, že Naruto bude muset být jeho součástí - přece jen je to hlavní postava. Kniha "Naruto 22: Přesun duší" nám moc víc o Narutovi neřekne, ale je vidět, že i když si to sám neuvědomuje, má vliv na ostatní, a to vliv pozitivní.

Kniha "Naruto 22: Přesun duší" nám mimo jiné ukazuje i to, že se v pozadí začíná dít něco nebezpečného, protože Oročimaru rozhodně nespí a plánuje něco, co by mu mohlo pomoct proti jeho nepřátelům, respektive pomoct v tom, aby ovládl všechno, co chce. Masaši Kišimoto je dobrý vypravěč a využívá svůj příběh k tomu, aby to dokazoval. V knize "Naruto 22: Přesun duší" se soustředí na to, aby prezentoval především skvělou akci, ale přitom dává prostor i tomu, aby rozvíjel příběh dál, aby nenechal některé další scény vybublat navenek prostě jen tak, bez základů. Tady se skutečně pořád něco děje, a je to dobře, protože to, co se děje, je zábavné, je to dobré, a jsou v tom docela i emoce, což byste možná od akční mangy nečekali, ale Masaši Kišimoto umí všechno propojit dostatečně dobře.

Komiks "Naruto 22: Přesun dušízakoupíte na stránkách Crew.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:
"Naruto 20: Naruto versus Sasuke"
"Naruto 21: Neodpustitelné"

Žádné komentáře:

Okomentovat