2014-07-15

#694: Ultimate Spider-Man a spol. 15 - 60 %

Ultimate Spider-Man a spol. 15
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2014. Vydání má 98 barevných stran a prodává se v plné ceně za 199 Kč.
Komiks koupíte v knihkupectví Minotaur.

Obsah čísla:
Spider-Man: Návrat Goblina (6. díl) - původně jako číslo 27 série "Ultimate Spider-Man"
  • Scénář: Brian Michael Bendis
  • Kresba: Mark Bagley
Spider-Man: Veřejný nepřítel (1. díl) - původně jako číslo 28 série "Ultimate Spider-Man"
  • Scénář: Brian Michael Bendis
  • Kresba: Mark Bagley
X-Men: Pekelný oheň (2. a 3 díl) - původně jako čísla 22 a 23 série "Ultimate X-Men"
  • Scénář: Mark Millar
  • Kresba: Adam Kubert a Kaare Andrews

Další sešit s Ultimate Spider-Manem a Ultimate X-Meny je na světě. Musím říct, že prvotní nadšení, které jsem z téhle série měl, už tak nějak vyprchalo a já jen čekám, jak se to bude vyvíjet. Už to není ale to nadšené očekávání, kdybych musel sešit otevřít hned, jak ho najdu ve schránce. Pěkně jsem si ho položil na stůl a čekal na ten správný moment, kdy se mi bude chtít do sešitu začíst. K tomu, jak je patrné, nakonec došlo, a já jsem se dověděl, jak skončil příběh "Návrat Goblina", jak se začal Spider-Manův souboj s novým záporákem, a také jak pokračuje příběh X-Menů v režii Marka Millara.

Spider-Manovo prozatímní rozloučení s Goblinem je spíše zklamáním, protože to je takové to klasické, stalo se něco velkého, ale vlastně se nic nestalo, protože ono se to vyřeší jindy. Akční úvod je výborný, Mark Bagley kreslí Goblina skvěle, ale pak se to zvrtne. Přítomnost Furyho je unavující a otravná, i když to pak více pasuje do Ultimate světa, a nakonec je zde ponechán konec dokořán otevřený. Prostě jen další den ve Spider-Manově životě. Bendis si hraje s dialogy, jak je mu vlastní, ale zápletku "Návratu Goblina" prostě odflákl s tím, abychom si počkali, že ono to ještě bude mít nějaké dozvuky. Někdy...

Nový příběh se Spider-Manem, který se v patnáctém sešitu objevil, se jmenuje "Veřejný nepřítel", a tak nějak se dá tušit, kdo asi tím veřejným nepřítelem vlastně bude. V tomhle sešitu se poprvé setkáváme s Rhinem. Hodně rychle pochopíme, kde se vzal základ pro design filmové postavy ze snímku "The Amazing Spider-Man 2". Rhina si moc neužijeme, protože tady jde opět hlavně o charaktery a o to, jak se Peter prokousává svým životem, jak si zadělává na problémy a snaží se je dost neohrabaně řešit. Vypadá to, že tenhle příběh bude dost osobní, ale chce to si počkat. V šestnáctém čísle "Ultimate Spider-Man a spol." se dovíme víc.

No a samozřejmě nesmí chybět X-Meni. Bratrstvo mutantů vedou Quicksilver a Scarlet Witch, ale není to už to staré bratrstvo, které vedl Magneto. Jsou to takoví divní moderní rebelové. K tomu se ale něco děje i mezi X-Meny. Kromě toho, že se musí Scott vypořádávat s pubertální Kitty Pride a také Wolverinem, který jen tak nechce pustit Jean Grey, sama slečně Grey má vlastní problémy s Phoenix, která se neustále hlásí o slovo a všechny snahy profesora Xaviera nedokážou zabránit tomu, aby Jean neměla záchvaty. Ve dvou sešitech se tady stane docela dost, ale zásadní je to, že už celkem snadno pochopíte, kam Millar míří. Mimochodem druhý sešit, který je zde, je zajímavě formálně řešený, což je asi to nejlepší, co Millar do těchto dvou dílů dal. " Ultimate Spider-Man a spol. 15" pokračuje v doposud nastoleném trendu - je to fajn, rychle se to přečte, ale na prdel si z toho nesednete.

Na Comics Blogu najdete recenze na sešity:
"Ultimate Spider-Man a spol. 1"
"Ultimate Spider-Man a spol. 2"
"Ultimate Spider-Man a spol. 3"
"Ultimate Spider-Man a spol. 4"
"Ultimate Spider-Man a spol. 5"
"Ultimate Spider-Man a spol. 6"
"Ultimate Spider-Man a spol. 7"
"Ultimate Spider-Man a spol. 8"
"Ultimate Spider-Man a spol. 9"
"Ultimate Spider-Man a spol. 10"
"Ultimate Spider-Man a spol. 11"
"Ultimate Spider-Man a spol. 12"
"Ultimate Spider-Man a spol. 13"
"Ultimate Spider-Man a spol. 14"

Žádné komentáře:

Okomentovat