2014-04-14

#581: Ultimate Spider-Man a spol. 7 - 75 %

Ultimate Spider-Man a spol. 7
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2013. Vydání má 96 barevných stran a prodává se v plné ceně za 199 Kč.
Komiks koupíte v knihkupectví Minotaur.

Obsah čísla:
Spider-Man: Nikdo učený... (7. a 8. díl) - původně jako čísla 12 a 13 série "Ultimate Spider-Man"
  • Scénář: Brian Michael Bendis
  • Kresba: Mark Bagley
X-Men: Lidé zítřka (6. díl) a X-Men: Návrat do projektu X (1. díl) - původně jako čísla 6 a 7 série "Ultimate X-Men"
  • Scénář: Mark Millar
  • Kresba: Adam Kubert

Ne, že bych z tohohle dílu skákal do stropu, ale přece jen jsem konečně dostal to, co jsem chtěl. Tedy v případě Spider-Mana se tak stalo. X-Meni, ti si pořád tak nějak vedou svou a člověk je docela rád, že v jejich případě už skončil ten první příběh a jede se dál, navíc cestou, která vypadá docela slibně. Pro mě je tohle jedno z nejlepších čísel tohoto magazínu, které jsem zatím měl to štěstí číst. Tak uvidíme, jak to půjde dál a jestli se to bude zlepšovat. X-Meni si začali nový příběh již v tomto čísle, na Spider-Mana čeká v tom dalším.

Spidey si vzal na paškál Kingpina a skoro to tak vypadá, že i má něco v ruce, čím by ho mohl dostat. Nejdřív se ale bude muset probojovat přes Kingpinovy pochopy v čele s Electrem, který je pořádně nabitý. Akční sekvence v úvodu jsou skutečně parádní, a i když se Bagley místy schovává za různé výbuchy, tak na vás dokáže přenést tu správnou atmosféru a vy doslova bojujete po Peterovu boku. Co mě ale dostalo ještě mnohem víc, to je druhá část tohoto příběhu, kde jde o vztah Petera a Mary Jane. Tentokrát to není jen pár stran, které se jim v rychlosti věnují, tady si Brian Michael Bendis užíval, že dostala trochu prostor romantika. Je přesně taková, jaká by měla u patnáctiletých být. Nejistá, oťukávací, ale stejně krásná. Nemůžu si pomoct, já to těmhle dvěma prostě přeji z celého srdce.

A teď ti X-Meni. Uzavírá se nám tu příběh "Lidé zítřka", který končí celkem zajímavě, stane se zde opravdu něco překvapivého, ale já mám prostě pocit, že to je jedna z těch událostí, které nemají trvalé následky. Uvidíme. Pokud ano, tak tohle je opravdu skvělé finále, i když jsem měl pocit, že k němu Millar došel místy celkem zkratkovitě, takže o některých událostech se dovídáme jen z řeči postav, což celkem urychluje dění, ale na druhou stranu jsem si připadal malinko ochuzený. Ovšem díky tomu, že se nám otevírá nový příběh, jsem připravený na nové postavy a nové zvraty a že jich je v první kapitole hned několik. Objevuje se nová mutantka a zase má roli, kterou tak úplně nečekáme. No, jsem zvědavý, jak bude vypadat Wolverinova minulost v téhle sérii, pokud se na ní tedy vůbec dostane.

"Ultimate Spider-Man a spol." pokračuje v poměrně kvalitním čtení pro masy a musím říct, že je to opravdu Spider-Man, který mě zajímá víc. Od Millara jsem prostě čekal něco jiného, než jen to, že vezme postavy, udělá je jiné, pak je ale zasadí do naprosto banálních příběhů, které jste mohli číst jindy a jinde. Navíc Potenciál Wolverina v příběhu "Lidé zítřka" byl neskutečně zabit, i když zde je scéna, kde se to Millar snaží vynahradit. Jenže jak říkám, dozvíme se až v následujících sešitech, zda je tohle trochu jiné, anebo prostě jen celkem obyčejné. Spider-Man válí a já doufám, že se bude pokračovat v podobném stylu - rvačky a mladická romantika do toho.

Na Comics Blogu najdete recenze na sešity:
"Ultimate Spider-Man a spol. 1"
"Ultimate Spider-Man a spol. 2"
"Ultimate Spider-Man a spol. 3"
"Ultimate Spider-Man a spol. 4"
"Ultimate Spider-Man a spol. 5"
"Ultimate Spider-Man a spol. 6"

Žádné komentáře:

Okomentovat