2021-02-03

#DP125: DC Future State

Autorem článku je Daniel Palička.


Po kataklyzmatických událostech kolosálního eventu Dark Nights: Death Metal se svět DC Comics změnil k nepoznání. Jako vstup do nové éry se vydavatelství rozhodlo hned z kraje letošního roku odstartovat Future State, specifickou, dvouměsíčně trvající událost, jež nás zavedla do daleké budoucnosti. V ní kromě Batmana, Supermana, Wonder Woman, Flashe a jiných přišla řada i na nově nastupující generaci mladých ochránců spravedlnosti. Ta půjde ve stopách těch největších superhrdinů dcčkovského komiksového světa. 

Dohromady vycházelo od ledna až do března 2021 celkem 24 různých minisérií, z nichž každá měla nejenom ukázat etablované postavy v trochu jiném světle, ale také představit začínající talenty, které mají v aktuálním superhrdinském mainstreamu co říct. Ve výpisu vycházejících talentů můžeme nalézt jména jako Ram V, Geoffrey Thorne, Brandon Easton, Sean Lewis, Josie Campbell a mnoho dalších. 

Jelikož mě iniciativa DC Future State už od svého prvního oznámení nesmírně zaujala a usilovně jsem se o ní zajímal, řekl jsem si, že bych přímo zde, na Comics Blogu, mohl zrecenzovat všechny minisérie. Abych to povýšil ještě o třídu výš, rozhodl jsem se vytvořit univerzální rozcestník, který bude čtenářům sloužit pro lepší orientaci. 

Co to v praxi znamená? Následující článek efektivně poslouží jako detailní přehled. Naleznete v něm seznam všech dosud vydaných titulů. Je důležité podotknout, že seznam bude postupně aktualizován a doplňován o odkazy na recenze, na něž se můžete přesměrovat po rozkliknutí nápisu “Recenze”. A abych nezapomněl, u pár vybraných komiksů budu hodně brát ohled na jejich délku. Přece jenom, některé kousky mají jenom dva sešity a přijde mi zbytečné u většiny z nich psát klasické plnohodnotné hodnocení o sedmi odstavcích. Proto můžete očekávat jak kratší, stručnější a výstižnější, tak i delší, obsáhlejší a mnohem podrobnější recenze. Každý si zkrátka najde to své. Navíc, tohle je také dost důležité zmínit, proč bych se měl rozepisovat o komiksu, který je naprosto špatný?  

Níže přikládám abecedně seřazené komiksy*.

Seznam: 
1) Future State: Aquaman
2) Future State: Batman/Superman
3) Future State: Catwoman - Recenze zde 
4) Future State: Dark Detective 
5) Future State: The Flash - Recenze zde  
6) Future State: Green Lantern - Recenze zde 
7) Future State: Harley Quinn - Recenze zde 
8) Future State: House of El 
9) Future State: Immortal Wonder Woman
10) Future State: Justice League - Recenze zde 
11) Future State: Kara Zor-El, Superwoman - Recenze zde  
12) Future State: Legion of Super-Heroes 
13) Future State: Nightwing - Recenze zde
14) Future State: Robin Eternal - Recenze zde
15) Future State: Shazam! - Recenze zde 
16) Future State: Suicide Squad
17) Future State: Superman: Worlds of War - Recenze zde 
18) Future State: Superman/Wonder Woman - Recenze zde
19) Future State: Superman of Metropolis - Recenze zde 
20) Future State: Superman Vs. Imperious Lex 
21) Future State: Swamp Thing - Recenze zde
22) Future State: Teen Titans - Recenze zde
23) Future State: The Next Batman 
24) Future State: Wonder Woman - Recenze zde 

*Poznámka - Aby nedošlo ke zbytečným zmatkům, budou modrou barvou vyznačené tituly, u kterých si již můžete přečíst mé osobní hodnocení. Učinil jsem tak hlavně pro lepší orientaci. 

Na závěr ještě přikládám oficiální trailer, který vám Future State více přiblíží: 


Nevím jak vy, ale neskutečně se těším! Čeká nás totiž další maraton recenzí, takže aktivita stránky bude ještě větší. A co víc, budete mít přehled o moderních, aktuálně vycházejících komiksech, což se rozhodně vyplatí. Já osobně doufám, že si tuto krasojízdu se mnou užijete. Snad si díky ní rozšíříte obzory.    

Žádné komentáře:

Okomentovat