2018-04-27

#1685: Čarodějova nevěsta 2 - 65 %


Čarodějova nevěsta 2 (魔法使いの嫁)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2018. Původně vyšlo jako kapitoly 6 až 10 v sérii "Mahō Tsukai no Yome" (japonsky 魔法使いの嫁) souborně v roce 2014. České vydání má 184 stran a prodává se v plné ceně za 199 Kč.
Knihu zakoupíte v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Kore Yamazaki
Kresba: Kore Yamazaki

Po knize "Čarodějova nevěsta 1" jsem si říkal, že tohle asi nebude manga, která by mě nějak víc zaujala, protože nebylo moc jasné, jakým žánrem půjde, ale nejvíce se mi tam zdálo, že probublává hlavně romantická rovina, taková ještě s emo nádechem, což zrovna není něco, co bych musel. Ale už z knihy "Čarodějova nevěsta 1" bylo jasné, že ty postavy nejsou špatně napsané, a že jak Čise, která je celkem obyčejnou dívkou, tedy na první pohled, tak i Elias, který vypadá jako démon, mají osobnosti a že mají příběhy, které by mohli vyprávět. Kore Yamazaki si však zvolila trochu jinou cestu a nechce se hned patlat v minulosti. Tu trochu naznačuje, sem tam, dává nám střípky, ale raději postavy vyslala plnit úkoly.

Přiznám se, že tohle plnění úkolů mi moc nesedlo, jako kdyby se Kore rozhodla, že od toho důležitého chvíli úplně upustí a bude se věnovat něčemu jinému, aby se pak k tomu důležitému vrátila. Představuje nám tak jednotlivé postavy, které se kolem hlavní dvojice točí a které na ně budou mít nějaký vliv, ať už pozitivní, tak negativní. Je zde jeden kazatel a jeden kouzelník se svou asistentkou, kteří očividně do děje zasáhnou víc, ať už spíše komicky, anebo trochu drsněji. V každém případě se ale úkoly točí kolem Čise a kolem jejích schopností, které teprve objevuje. Ale podle všeho se bude jednat o schopnosti, které jsou skutečně velmi zásadní.

Abychom ale neměli takový pocit, že se příliš odchylujeme od hlavního příběhu, dává do toho Kore ještě jeden hodně dramatický prvek, který Čise mění život. I když ona se zdá, že je taková netečná, že všechno přijímá s jakýmsi klidem, který je až nepříjemný. Jako kdyby byla sama vílou a jen proplouvala životem tam, kam ji to zanese. A zatím je to celkem v pohodě, zatím ji to ještě neničí, ale jako kdyby se sama chtěla ničit sebou, jako kdyby i to nejhorší, co se jí může stát, bylo jen něco, co prostě život přinese a ona je s tím smířená. Je to zvláštní postava, a tak jsem docela zvědavý na to, jak se dál vyvine. Stejně jako některá odhalení okolo jejího nového pána/manžela/mistra by také mohla být zajímavá.

Série "Čarodějova nevěsta" rozhodně není z těch manga sérií, které by mě na první pohled uchvátily, a já se nemohl dočkat dalšího dílu. Ale rozhodně je to série, které ještě chci dát šanci. Kniha "Čarodějova nevěsta 2" naznačila, že by sem tam mohl do popředí docela dobře vystupovat horor, i když více v kresbě než v samotném scénáři. A pokud to bude do příběhu probublávat jen více, budu rád. Pořád jsou zde však postavy, které mě celkem baví, takže rozhodně dávám sérii další šanci. Romantická rovina navíc není taková, aby to bylo nějaké zbytečně moc ubulené nebo se snahou moc dojímat, spíše se to spokojí jen s nějakým tím lehkým náznakem a pak se jede dál s dějem, u kterého zatím nevíme, jak to s ním bude dál. O to zajímavější to může být.

Komiks "Čarodějova nevěsta 2zakoupíte na stránkách Crew.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:
"Čarodějova nevěsta 1"

Žádné komentáře:

Okomentovat