2017-04-24

#1421: Plants vs. Zombies: Garden Warfare - 70 %


Plants vs. Zombies: Garden Warfare (Plants vs. Zombies: Garden Warfare)
Vydalo nakladatelství Computer Press v brožované vazbě v roce 2016. Původně vyšlo jako "Plants vs. Zombies: Garden Warfare" v roce 2015. České vydání má 80 stran a prodává se v plné ceně za 199 Kč.
Knihu se slevou zakoupíte v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Paul Tobin
Kresba: Jacob Chabot

Zdá se to skoro neuvěřitelné, ale Paulovi Tobinovi se opět podařilo udržet úroveň této série a dál nás krmit celkem šílenými nápady, které jsou podávány v takovém tempu, že prostě nemůžete vydechnout. Kniha "Plants vs. Zombies: Garden Warfare" se nesmírně dobře a snadno čte, což je devizou celé série, ale je to ono neustálé vršení bizarních nápadů na sebe, které drží sérii živou a vyčleňuje ji mezi ostatními komiksy, které vznikají pouze jako marketingový produkt, potřeba vytěžit na tom, co je oblíbené, co nejvíce. Vlastně v mém případě to došlo k tomu, že komiksy "Plants vs. Zombies" mě zajímají mnohem více než samotná hra, kterou jsem si právě díky komiksu zahrál, ale vydrželo mi to jen několik minut, pak už jsem ji odložil.

Jak už to tak bývá, tentokrát se bude příběh opět točit kolem toho, co udělá Zomboss a jakou další sviňárnu si na svoje nepřátele nachystá. Aby toho nebylo málo, tak půjde i o cestování časem. Tohle je prvek, který zrovna v příbězích nemusím, protože většinou není použit moc dobře, ale dá se očekávat, že Paul Tobin ho použije jen proto, aby přinesl nějaké další vtipy, nějaké další absurdní situace. A v tomhle ohledu nezklame. Všichni obyvatelé města jsou posláni na výletní plavbu se spoustou zmrzliny, kam se naši hrdinové nedostanou. Alespoň ne hned. Je to problém, protože Nate má zmrzlinu hodně rád. Jenže kdo jiný by ochránil město před Zombossovými kovovými zadky? Že to začíná být ujeté? Ale vždyť je to jen úvod!

Komiks je akční, ale je vidět, že je zde důraz právě na ony bizarní situace, na jednotlivé vtípky, které jsou přítomny snad na každé straně. Tohle je přece jenom třeba ocenit, protože se nepodaří každému z celkem obyčejné hry na vaše telefony udělat něco, co vás bude bavit i v jiném provedení, v tomto případě tedy v provedení komiksovém. Netvrdím, že každý vtip, který se zde objeví, je naprosto uchvacující a budete se smát jak pominutí, ale je jich zde skutečně tolik, že vás některé přimějí k tomu, abyste se smáli nahlas. A nejvíc vás dostanou ty nečekané, u kterých si řeknete, jak je možné, že tohle vůbec někdo vymyslel. Možné to je a je dobře, že z Paula Tobina pořád tyhle vtípky padají v takovém množství.

"Plants vs. Zombies: Garden Warfare" je skvělým komiksem na odreagování a pokračuje tak v tom, co bylo načato předchozími díly. Jedná se navíc o uzavřený příběh, takže i tentokrát dostanete nějaké finále, které je samozřejmě očekávaně ujeté. Ale to je jen dobře, protože ta ujetost je prostě pozitivním faktorem celé série. Abych ale nechválil jen Paula Tobina, jsou to i kreslíři (výměna Rona Chana za Jacoba Chabota sérii neublížila), kteří se na komiksu podílejí, kdo se naladili na stejnou vlnu, a tak je spousta vtípků způsobena právě kresbou, kdy čtete bubliny a najednou se zadíváte pořádně na panel a uvědomíte si, že tam je ještě něco navíc. Důvod k tomu, proč komiks číst jinak než klasickou knihu. Pak můžete skutečně o něco přijít. A není to jen případ tohoto komiksu, ale komiksu obecně. Díky pořádnému prohlížení každého panelu knihy "Plants vs. Zombies: Garden Warfare" se pobavíte, a to je to hlavní.

Komiks "Plants vs. Zombies: Garden Warfare" můžete zakoupit na stránkách Albatros Media.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:
"Plants vs. Zombies: Trávogeddon"
"Plants vs. Zombies: Časokalypsa"
"Plants vs. Zombies: Postrach okolí"

Žádné komentáře:

Okomentovat