2015-11-23

#1043: Plants vs. Zombies: Časokalypsa - 70 %

Plants vs. Zombies: Časokalypsa (Plants vs. Zombies: Timepocalypse)
Vydalo nakladatelství Computer Press v brožované vazbě v roce 2015. Původně vyšlo jako "Plants vs. Zombies: Timepocalypse" v roce 2014. České vydání má 80 stran a prodává se v plné ceně za 169 Kč.
Knihu se slevou zakoupíte v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Paul Tobin
Kresba: Ron Chan

Já jsem si myslel, že nebude možné udržet kvalitu podobné série, ale když jsem otevřel druhou knihu a začetl jsem se, musím uznat, že Paul Tobin se tohoto díla spolu s Ronem Chanem chopil skutečně pevnou rukou a dává čtenáři přesně to, co se od podobné série může (a musí) očekávat - zábavu. Tady nejde opravdu o nic jiného než o to, aby se čtenář bavil. Tohle nemá být velký komiks, který vám bude předávat nějaké myšlenky, není to vážné dílo, které vás má dojmout nebo zasáhnout, je to prostě dílko, které vás má přinutit minimálně k úsměvu, nejlépe k tomu, že se budete smát i nahlas. Přesně tohle se tvůrcům daří. Takže pokud jste ochotni vypnout, nechat se unášet humorem, je tohle komiks, který vám to dopřeje.

Jak už název "Plants vs. Zombies: Časokalypsa" naznačuje, v tomhle díle půjde o něco s časem. Nejprve se setkáte se starými známými postavami, které jsou pořád v ohrožení zombie. Nate je mladý blázen, který se vrhne do každé akce, aniž by tušil, co se vlastně stane, ale je to takový správný mladistvý magůrek, s kterým se můžete bavit. Patrice je jeho společnice, které se daří ho krotit a hlavně přináší nápady pro přežití. A zachraňuje Natovi kejhák. Cvok Dave je pak postavou samou pro sebe, ale nejen cvokem, který sem tam provede něco ztřeštěného, ale je katalyzátorem děje a uvádí věci do pohybu. No a pak je tu Zomboss, který chce ovládnout svět. A spousta rostlin, které jsou na straně živých přátel, stejně jako spousta zombie, které jsou na straně Zombosse.

A o co že jde? Zomboss postavil stroj, který by dokázal zastínit slunce, čímž by bylo možné rostliny porazit. Jenže první test nedopadl dobře a součástky, které není možné nahradit, se rozletěly všude možně. Jenže problém je, že se nerozletěly jen v prostoru, ale i v čase. A tak musí Zomboss a jeho nohsledi cestovat do různých časových období, aby získal součástky zpátky. Naštěstí cvok Dave zrovna vynalezl stroj času, takže ani mladá dvojice není úplně v háji. Jen si musí poradit se všemi nástrahami, které na ně v jiných dobách - minulých i budoucích - čekají. Když jsem zjistil, že tohle bude o cestování v čase, docela jsem se vyděsil. Ale pak jsem se ujistil, že to jen další prvek, který slouží zábavě.

Paul Tobin vrší jeden gag za druhým a jsou zde skutečně promyšlené vtipné scény, stejně jako jednoduché skeče a hlášky, ale všechno to skvěle funguje a vy se vezete na vlně humoru, která vás ponese až dokonce. Ale nejde jen o ten humor. Jde i o ten příběh, který zde rozhodně existuje, má smysl a drží pohromadě. K tomu je pak opět skvělá kresba, která souzní s Tobinovým scénářem a dohromady tak vytváří něco, co je zábavné a snaží se nezastavit ani na chvilku. Eliminace nudných momentů se podařila a vy tak prožijete akční jízdu až do samotného konce. Musím říct, že se docela těším, až se zase pobavím u dalšího dílu, pokud u nás česky vyjde. Tuhle nenáročnou srandu člověk někdy potřebuje.

Komiks "Plants vs. Zombies: Časokalypsa" můžete zakoupit na stránkách Albatros Media.

Na Comics Blogu najdete recenzi na knihu "Plants vs. Zombies: Trávogeddon".

Žádné komentáře:

Okomentovat