2014-02-04

#484: Comics Centrum vydává Třístovku počtvrté a s novinkou!

První vydání komiksu "300: Bitva u Thermopyl" přineslo Comics Centrum v roce 2001. Od té doby se již třikrát celý vytištěný náklad plně vyprodal. Pro neustávající velký zájem o tento titul konečně přichází jeho čtvrté vydání, které je tentokrát navíc ještě znovu upravené. Komiks vychází 6. února v Comics Centru a k dispozici bude i verze se speciálním krvavě rudým pouzdrem. A když se mrknete na ceny, které jsou tam uvedeny, tak se jedná o něco opravdu parádního.

"Toto historické dílo famózním způsobem zpracoval Frank Miller, tvůrce komiksové série "Sin City" nebo například komiksu "Drsná škola". O vybarvení se postarala jeho spolupracovnice a nyní již bývalá manželka Lynn Varleyová. Celý komiks je navíc velmi oblíbený a poté, co už se třikrát celkově vyprodal, je o něj stále zájem. Proto jsme i připravili jeho znovu vydání teď, když má do kin přijít další film s legendární třístovkou v názvu - "300: Vzestup říše"," řekl Václav Dort, ředitel nakladatelství Comics Centrum.

Překladu se ujal Jan Kantůrek, který je mezi našimi čtenáři známý také překlady sérií "Zámek a klíč", "Barbar Conan", "Hellboy", "Ú.P.V.O." nebo "Zeměplocha" Terryho Pratchetta. V tomto vydání byl také navíc mírně upraven text. První vydání komiksu "300" bylo připraveno v roce 2000. Tehdy to byla na našem trhu první komiksová kniha, která stála 1 000 Kč. V té době byla průměrná cena knihy asi 150 Kč. Přesto se "300" dostává už ke čtvrtému vydání, což rozhodně svědčí o tom, že když je dílo kvalitní, tak se prostě prodá. A také to svědčí o tom, že Frank Miller prostě táhne.

Film "300: Vzestup říše", který má do kin přijít tento rok, vznikl na motivy komiksu "Xerxes". Ten je zatím po kresební stránce nedokončený, autor Frank Miller pracuje na filmu "Sin City 2" a nezbývá mu čas dokončit komiks "Xerxes". Z komiksu existují zatím pouze dva sešity. Jakmile bude dokončen, dočká se určitě i svého českého vydání.

Komiks "300: Bitva u Thermopyl" bude v novém vydání připraven i se speciálním pouzdrem na tuto knihu, které bude potažené rudým plátnem s měděnou ražbou. Kniha včetně pouzdra bude v prodeji pouze v kamenném obchodě a e-shopu Comics Centra. Cena komiksu s pouzdrem bude 599 Kč. Je možné zvolit i variantu bez pouzdra, která se bude prodávat za 399 Kč.

1 komentář:

  1. Kdokoliv by tento kousek i s pouzdrem prodával, ať se mi ozve ;)

    OdpovědětVymazat