2016-01-22

#1085: Gunsmith Cats 2 - 85 %

Gunsmith Cats 2 (ガンスミス キャッツ)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2015. Původně vyšlo jako kapitoly 17 až 34 v sérii "Gunsmith Cats" (japonsky ガンスミス キャッツ) souborně v tomto vydání v roce 2006. České vydání má 466 stran a prodává se v plné ceně za 469 Kč.
Knihu zakoupíte se slevou v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Keniči Sonoda
Kresba: Keniči Sonoda

Ať už máte rádi zbraně a rychlá auta, anebo je rádi nemáte, tak komiks "Gunsmith Cats 2" vám ukáže, že je možné přesně tyhle věci nejen mít rád, ale rovnou milovat. Vypadají strašně cool, jejich prezentace je plná skvělých a přesných linií, ale zároveň dynamických křivek, pokud dojde na jejich použití. Tohle je prostě japonská manga, co se hrozně dobře čte, na kterou se hrozně dobře kouká a co vám přinese přesně to, co očekáváte. A pokud nemáte rádi nic z toho? Tak v první řadě, proč byste měli podobný komiks číst? Pokud se rozhodnete mu dát šanci, tak ale počítejte s tím, že si možná zbraně i rychlá auta zamilujete. A kromě toho si také zamilujete ženy. Jako kdybyste je už před tím nemilovali...

Je ale pravda, že Sonodova představa žen, alespoň tedy těch, které se vyskytují v jeho komiksech, je přece jen velmi stylizovaná, ale tak o tom je celá manga, že? Ono to ale vůbec nevadí, protože jeho ženy jsou sexy, jsou mladé, v podstatě ještě pod zákonem, a vy je stejně budete zbožňovat, protože to jsou prostě neskutečné střelkyně. Rally doslova, protože zbraně miluje, stejně jako miluje rychlá auta, Minnie-May je pak spíše přes ty výbušniny, což ale rozhodně nevadí. Je ale fakt, že u druhé knihy budete mít jasně pocit, komu Sonoda nadržuje. Je to Rally, která je hlavní postavou a má nejvíce prostoru. Kolem ní se také točí hlavní příběh s Goldie, mafiánskou hitmanku - nebo spíš hitwoman - která se do Rally zamiluje.

Ale v první řadě se ještě řeší následky toho, co bylo v prvním dílu. Rally se musí vypořádat s Grayem, který se chystá utéct z vězení a jeho cílem má být právě naše obdivovaná a krásná lovkyně lidí. Takže nejprve Gray, pak krátká pauza, ale opravdu jen krátká, aby se na scéně objevila sadistická Goldie, která se ráda vyžívá v ovládání lidí, hlavně holčiček, které se jí tak moc líbí. A zrovna se zhlédne v Rally, kterou musí za každou cenu dostat. To vede i k tomu, že ji ovlivní drogami, které mají jednu dějovou linii, jež mě osobně až tak nenadchla - zhypnotizování hlavní hrdinky, aby dělala něco, co by jinak nedělala.

Snad i díky této linii, která mě oslovila až tím, jak akční byla a jak skvěle byla zakončena, si myslím, že si kniha "Gunsmith Cats 2" zaslouží stejné hodnocení jako kniha první. Nemyslím si, že je v něčem výrazně lepší, ale na druhou stranu dává čtenářům pořád to, co chtějí. Sexy kočičky, rychlost, zbraně, auta, skvělé postavy a akci, která odsýpá pořád kupředu. I když je v knize celkově málo ukončených příběhů, stejně se pořád něco děje a není to jen zběsilost bez textů v podání "Gantz", ale je to dějově plné, neustále se posouváte kupředu. Sonoda hýří nápady, ale přitom vás nezahlcuje a vy pořád sledujete oblíbené postavy a příběhy, které se nevykrádají a nejsou nudné. Rozhodně můžeme být rádi, že se nakladatelství Crew k této sérii dostalo a že série dál vychází a vycházet bude.

Komiks "Gunsmith Cats 2zakoupíte na stránkách knihkupectví Arkham.

Na Comics Blogu naleznete recenzi na knihu "Gunsmith Cats 1".

2 komentáře:

  1. Mno..k tomuhle je reknu jen jedno - TESIM SE JAK MALEJ SMRAD,AZ TO BUDE DOMA !!!! :DDD

    OdpovědětVymazat