2016-01-19

#1082: První v edici Na přání bude pro rok 2016 Ú.P.V.O.!

Začal nám nový rok a nakladatelství Comics Centrum nenechává nic náhodě. Hned v lednu můžete rozhodnout o tom, jestli vyjde další komiks v edici "Na přání". Čtenáři sami rozhodnou o realizaci dalšího dílu série "Ú.P.V.O." s podtitulem "Černý plamen". S postupujícím žabím morem, zachvacujícím srdce Ameriky, postihuje Úřad paranormálního výzkumu a obrany jedna tragédie za druhou a série nabírá na obrátkách.

Zkratka Ú.P.V.O. znamená Úřad paranormálního výzkumu a obrany. Tuto fiktivní organizaci si vymyslel výtvarník a scenárista Mike Mignola pro příběhy své velmi úspěšné postavy Hellboye. Ten ale v páté knize "Červ Dobyvatel" Úřad opouští. Čtenáři i sám Mignola byli zvědaví na další osudy ostatních členů bývalého Hellboyova týmu. Proto nejprve vznikly dvě knihy povídek "Dutozem" a "Duše Benátek", ve kterých si Mignola testoval možnost existence příběhů Hellboye bez Hellboye a vybíral tvůrčí tým. Série tak fakticky začíná až třetí knihou. "Ú.P.V.O." dala Mignolovi možnost rozvinout a dokončit různé příběhy jen letmo naznačené v "Hellboyovi". Obě série se tak navzájem prolínají a doplňují.

Tvůrčí tým se ustálil až při tvorbě čtvrtého dílu série s názvem "Smrt". K tvůrci Miku Mignolovi, výtvarníku Guy Davisovi a koloristovi Dave Stewartovi přibyl scenárista John Arcudi. Jak se v reakcích čtenářů ukázalo, byla to velmi šťastná volba. V Itálii narozený scenárista se podílel i na všech pokračováních této série a na dalších příbězích z Mignolova universa. 

V pátém dílu "Ú.P.V.O." nacismem posedlý ředitel firmy Zinco přivádí k životu zloducha zvaného Černý plamen, se kterým měl Úřad již v minulosti co do činění. Chce, aby se stal zvěstovatelem konce lidstva. 

Všechny zdánlivě nesouvisející a byť jen okrajově zmíněné události v Mignolově universu do sebe velmi precizně zapadají. Firma Zinco se poprvé objevuje v úvodu "Hellboye 2: Probuzení ďábla". Mike Mignola tak čtenářům odhalil další střípek z obrovského světa Hellboye, který nosí ve své geniální hlavě.

Takže pro shrnutí:
"Ú.P.V.O.: Černý plamen" vychází v edici "Na přání"
Poslední den, kdy jsou objednávky přijímány, je 31. ledna 2016
A když to dobře dopadne, kniha vyjde 7. března 2016

Jen je opět třeba připomenout, že se jedná o předobjednávky, proto není nic třeba platit předem, ale zaplatit a vyzvednout si komiks mohou zájemci v termínu od 7. března do 8. dubna 2016. Doufám, že tahle série konečně nabere obrátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat