2016-01-20

#1083: Jestli máte čas, zkuste se vydat na PragoFFEst (28.-31. 1. 2016)

Máme tu další rok a hned na začátek by to chtělo nějakou pořádnou akci, na které potkáte lidi se stejnými zájmy a zálibami. Tak mátě štěstí, protože už na konci ledna na vás čeká PragoFFest!

Hráči videoher si užijí mnoho desítek konzolí a počítačů na největším pražském festivalu popkultury od 28. do 31. ledna 2016. V Modré škole na Hájích přivítá také fanoušky sci-fi, fantasy a hororu v hrách, filmech, seriálech, anime, komiksech, knihách. Mnohé z nich v kostýmech.

Herní část PragoFFestu přesahuje velikostí (přes 1 100 m2) a pestrostí i podzimní herní veletrhy, přestože je pořádán neziskovým spolkem. Návštěvníci čtyřdenního festivalu si mohou zahrát pestrý výběr her - od videoher přes hudební, taneční, deskové, karetní, miniatur až po hry na hrdiny. Je plánován bohatý přednáškový a diskusní program o videohrách, nejen o "League of Legends" v LegendConu. Chybět nebudou besedy a autogramiády s osobnostmi videoherní a YouTube scény. Připraveny jsou prestižní turnaje o ceny, včetně úvodního turnaje Mistrovství ČR v počítačových hrách o 20 000 Kč! V programu je i přednáškový program pro hráče válečných her miniatur WarGameCon.

Fanoušci sci-fi se dočkají pořadů o "Star Wars" a "Star Treku", dalšími tématy programu jsou "Doctor Who", "Červený trpaslík" a mnohé další seriály, filmy a knihy, další i v linii SeriesCon. Potěší je předváděcí stánky Matematicko-fyzikální fakulty UK i program FutureConu, věnovaný vědě a technice. 

Fanoušci Japonska a japonských kreslených fenoménů manga a anime ani letos nepřijdou zkrátka. Pro příznivce jiných kreslených fenoménů jsou připraveny pořady v ComicsConu a PoníConu (o seriálu "My Little Pony").

Program Knihovna je připraven ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze a věnuje se literární fantastice. Hosty bude řada českých spisovatelů a spisovatelek i redaktorů časopisů.

Fanoušci fantasy se mohou těšit na linie s fenomény jako "Hra o trůny", "Harry Potter" a "Pán prstenů" (společně s dalšími fantasy a historickými tématy). Nightcon je určen příznivcům upírů, zombie, vlkodlaků a duchů, tedy hororu a paranormálna.

MoveCon je pro ty, kdo se chtějí naučit základy tanců, bojových umění a šermu.

Ve speciálním programu lze najít kostýmovou soutěž PragoCosplay, možnost vyzkoušet si dabing, seznámit se s únikovými hrami, zahrát si v simulátoru startrekovského můstku Artemis...

Další informace o programu naleznete na stránkách www.pragoffest.cz.


Obsah:
  • turnaje a hraní her (videoher na konzolích a počítačích, RPG, deskových a karetních her, hudebních a tanečních her, …) 
  • filmy, seriály, anime a další projekce 
  • besedy s hráči, youtubery, herci, spisovateli, výtvarníky, vědci
  • odborné a humorné přednášky odborníků a fanů 
  • ceremoniály, divadelní a šermířská představení
  • literární workshopy, soutěže, výstava 
  • autogramiády a fotografování s hosty 
  • taneční workshopy a bojové umění 
  • prodej tematického zboží 

Vstupné:
Vstupenku a služby lze koupit předem do 26.1. nebo na místě.
Čtvrtek 28.1. 18-1h. 120 Kč / 150 Kč
Pátek 29.1. 9-2 h. 300 Kč* / 350 Kč
Sobota 30. 1. 9-2h. 300 Kč* / 350 Kč
Neděle 31.1. 9-17 h. 180 Kč / 200 Kč
Celý (2x půlden a 2x celý den) 750 Kč / 850 Kč
* cena půldenního klouzavého vstupného na místě
50% sleva pro děti do 12 let.

Důležité odkazy:
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Festival-fantazie/88945597842
Rozmístění programu: http://www.pragoffest.cz/archiv/2016/rozmisteni_pgf16.png
Aktuální program: http://www.pragoffest.cz/archiv/2016/program_pgf16.pdf
Anotace pořadů: http://amber.festivalfantazie.cz/porady.php?change_action=pgf

1 komentář: