2015-06-02

#927: Nezapomeňte si v sobotu udělat volno na CRWEcon

Blíží se už jubilejní, desátý ročník nejstarší komiksové akce u nás, populárního Crweconu! Takže pokud ještě nemáte nachystané peníze nebo připravené objednávky nových komiksů, měli byste si pospíšit, neboť se startuje už v sobotu 6. června 2015 v 9:00!

Sraz všech těch, kteří se zajímají o komiksové umění ve všech jeho podobách, se bude konat opět v Praze v klubu Cross, na rohu Plynární a Jankovcovy, kousek od metra C, zastávky Nádraží Holešovice.

Na programu jsou přednášky, křty nových titulů, rozhovory s největšími vydavateli (účast přislíbili Argo, BB/Art, Comics Centrum, Crew a Paseka), komiksové burzy, prodej originálních kreseb, promítání a další zajímavosti. Novinkou je tu tentokrát program zaměřený na mladší návštěvníky pod vedením Kláry Smolíkové, který je seznámí se základy komiksu.

Návštěvníky čeká přednáška o podivných televizních seriálech, o novinkách v komiksovém světě, o nejzajímavějších titulech minulého roku, úvod do světa mangy, křest komiksu Enkiho Bilala, velký komiksový kvíz a vyhlášení vítězů ceny Fabula Rasa (ceny internetové stránky ComicsDB, kde o nejlepších komiksech hlasují sami čtenáři).

Kromě toho tu bude i dražba originálních kreseb, vydavatelské panely a samostatná manga sekce i s promítáním filmů. Na místě budou i 3D tiskárny a bude se předvádět, jak vzniká taková superhrdinská socha! A kreslíř Petr Kopl bude v rámci charitativní akce na požádání kreslit návštěvníky. A samozřejmě, jako vždy je tu i možnost nakoupit české i zahraniční komiksy, trička, placky, plakáty, hry či figurky za bezkonkurenční ceny!

A to vše bez nutnosti platit jakékoliv vstupné!

Podrobný program a další informace najdete na stránce www.crwecon.cz, kde se dozvíte nejžhavější novinky a informace, případně i na stránce Crwe na Facebooku.

Takže pro jistotu:
Kdy: 6. června 2015 od 9:00
Vstupné: žádné se neplatí, ale na komiksy si nějaký ten pořádný peníz vezměte

2 komentáře: