2014-09-29

#751: Dočká se Hellboy svého kurva velkého vydání?

Vydavatelství Comics Centrum přichází s další unikátní knihou, jejíž vydání mají ve svých rukou sami čtenáři. Jedinečnou podobu může získat kultovní komiks Mikea Mignoly "Hellboy". Ale pouze v případě, pokud se čtenáři rozhodnou, že jim stojí za to přispět na knihu a najde se jich minimálně 300, kteří pošlou svoje peníze na vydání této knihy. Comics Centru se crowdfunding napoprvé očividně osvědčil, a tak je zde další možnost, jak rozhodnout o tom, co bude vydáno.

"Ke kroku začít připravovat "Hellboye" v krásné unikátní verzi jsme se rozhodli po obrovském úspěchu "Kurva velkýho Sin City". Ukázalo se, že naši čtenáři dokážou netradiční vydání velmi ocenit a důvěřují nám natolik, že si takovou knihu dokonce předplatí. Toho všeho si nesmírně vážíme. Dalo nám to motivaci v této cestě pokračovat a pokusit se opět vydat něco jedinečného, co naše čtenáře potěší. A zrovna Hellboy si takovou péči rozhodně zaslouží,“ vysvětluje Václav Dort, ředitel nakladatelství Comics Centrum

Plánovaný velkoformátový svazek "Hellboy: Pekelná knižnice kniha první" obsahuje první čtyři díly komiksu ("Sémě zkázy", "Probuzení ďábla", "Spoutaná rakev" a "Pravá ruka zkázy") doplněné o nikdy nepublikované skici a komentáře Mika Mignoly. Další specialitou vydání je chronologické řazení povídek ze třetí a čtvrté knihy. Unikátní je i samotná podoba vydání – šitá knižní vazba v kvalitním černém plátně, se zlatoražbou na titulu a na hřbetě, s vlisovaným obrázkem a červenou stužkou. Cena knihy "Hellboy: Pekelná knižnice kniha první" je 2 200 Kč. 

Vzhledem k vysokým výrobním nákladům je k realizaci unikátního "Hellboye" nezbytná spolupráce čtenářů. Aby mohl být svazek "Pekelná knižnice kniha první" realizován, mělo by si jej předplatit minimálně tři sta zájemců, a to do 31. října 2014. Pokud se tak stane, kniha vyjde v první polovině prosince 2014. V případě, že Comics Centrum nenashromáždí dostatečný počet objednávek, peníze předplatitelům v technicky nejkratším možném termínu vrátí. Odměnou za spolupráci bude pro kupující uvedení jejich jména v knize na speciální stránce. Jednotlivé výtisky budou číslovány. 

Takže ať už si o podobných souborných vydáních knih myslíte cokoli, máte možnost opět jedné pomoct na svět. Vzhledem k tomu, že tenhle svazek bude mít něco málo přes 600 stran, bude o něco čitelnější než "Kurva velký Sin City", které pro čtení dělané není. Ale tak nekupujete přece komiks, ale kupujete hlavně sbírkový předmět, který se vám bude doma hezky vyjímat. O to především u podobných speciálních vydání jde, navíc je jen na vás, jestli k vydání skutečně dojde. Kampaň můžete podpořit na stránkách Comics Centra.

Žádné komentáře:

Okomentovat