2014-04-30

#606: Hitman 6: Lepší zítřky - 75 %

Hitman 6: Lepší zítřky (Hitman: Tommy's Heroes)
Vydalo nakladatelství BB/art v brožované vazbě v roce 2011. Původně vyšlo jako díly 35 až 43 série "Hitman" u DC Comics. Souborně vyšlo (později než v ČR) v roce 2011 v knize "Tommy's Heroes" (sešity 35 a 36) a v roce 2012 v knize "For Tomorrow" (sešity 37-43). České vydání má 216 stran a prodává se v plné ceně za 499 Kč.
Komiks zakoupíte také v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Garth Ennis
Kresba: John McCrea

Hitman už pro mě není stejná postava, která mě zaujala před pár lety, když jsem ještě neměl tolik načteno, ale zjistil jsem, že se k Ennisovi docela rád vracím, protože je to celkem fajn oddychové čtení. Nemyslím to v tom, že by byly příběhy hloupé, to ne, ale přece jen to není tak náročné. A ke klasickému mainstreamu je to zase celkem fajn varianta, která je pořád drsnější. Kniha "Lepší zítřky" obsahuje celkem devět původních sešitů, které vyšly pod DC Comics. Těchto devět sešitů tvoří celkem čtyři příběhy a prvním z nich je "Katie".

"Katie" je příběhem, který se vrací k Tommyho minulosti, a tak jsem čekal, že bude zabírat minimálně polovinu knihy, jestli ne celou, ale Garth Ennis příběh rozhodil jen do dvou sešitů a myslím si, že je to celkem škoda. Jsou tady výborné myšlenky, je tu skvělá historie, i nějaké ty zajímavé postavy, ale bum bác a je vymalováno a jede se dál, jako kdyby se nechumelilo. Ale je pravda, že důsledky pro další dění tu jsou, což je přece jen u Gartha normální. Když už se Tommy s něčím vyrovná, je tu další pecka, kterou dostane. Hned za "Katie" následuje další ennisovina, která v případě "Hitmana" funguje dobře. Je to příběh "Země mrtvých", kde zjišťujeme, že se do Gothamu dostali upíři. Tenhle příběh je crossover pro příběh "No Man's Land" s Batmanem. A samozřejmě je to pojaté ironicky.

"Země mrtvých" zabírá pouze dvě kapitoly, zato "Pro zítřek" je příběh, který si pro sebe uzurpoval rovnou čtyři. Garth se v něm vyznává z lásky k asijským střílečkám a příběh v jeho závěru přímo věnuje Johnovi Woo a Chow Yun-Fatovi. Tenhle americko-asijský střílecí crossover se mu vyloženě povedl, protože to je správně drsná akčárna, kde jsou ještě nějaké ty ujeté prvky, které k Hitmanovi i Ennisovi patří. Není to až tak zábavné, protože o komedii v první řadě nejde, ale je to zajímavě odvyprávěný příběh, který má svou sílu, má svou intenzitu a z celé knihy zaujme nejvíce.

Jako stříbrná nit se celým "Hitmanem" vine příběh Tommyho vztahu s Tiegelovou, který díky zoologické, kde ona "pracuje", dostává na novou úroveň a je to zábava. O tomhle je právě poslední příběh, jednosešitovka "Ráno po včerejší noci", kdy Tommy udělal opravdu jednu pořádnou blbost. Ale tak to jsou chlapi. Ennisovi se na závěr povedlo předvést celkem vtipný příběh, který má akci, má emoce a má vtip. Tohle mu jde skoro nejlépe. Pak ještě ty chlapácké příběhy, kde jde o čest. Ale toho jsme se v téhle knize také dostali. Příběh "Pro zítřek" je nejlepším v celé knize a určuje její celkem vysokou kvalitu. S touhle knihou člověk neprohloupí, když má Ennise rád.

Komiks "Hitman 6: Lepší zítřky" koupíte se slevou na stránkách BB/art.

Na Comic Blogu najdete recenze na knihy:
"Hitman"
"Hitman 2: Místní hrdinové"
"Hitman 3: Zabijácké eso"
"Hitman 4: Odvážným štěstí přeje"
"Hitman 5: Tommyho hrdinové"

Žádné komentáře:

Okomentovat