2018-07-29

#1766: Modrá Crew 8: Ekhö - Zrcadlový svět 5 a 6 - 75 %


Modrá Crew 8: Ekhö - Zrcadlový svět 5 a 6
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2018. Vydání má 100 barevných stran a prodává se v plné ceně za 249 Kč.

Scénář: Christophe Arleston
Kresba: Alessandro Barbucci

"Modrá Crew 8: Ekhö - Zrcadlový svět 5 a 6" přináší další dva sešity oblíbené série "Ekhö", kterou se "Modrá Crew" otevírala a kterou možná ještě někdy bude pokračovat. Ve Francii už je od roku 2017 na světě sedmý sešit, třeba se dočkáme i toho osmého, nebo ještě dalších, aby bylo možné, že série vyjde i v češtině, opět ve formátu "Modré Crwe". A co v sešitu "Modrá Crew 8: Ekhö - Zrcadlový svět 5 a 6" dostáváme? Tradičně dávku fantasy, napětí, humoru a sexistických narážek, a to jak v humoru slovním, tak v kresbě. Ale přitom se nemusíte bát, že by hlavní příběh neměl pořádnou linii, to on ji má. A tentokrát jsou obě opravdu odlišné.

První sešit, který je ve vydání obsažen, se jmenuje "Tajemství prikónů". Tento název celkem jasně určuje, co se bude v příběhu dít, a je to jen dobře, protože tohle je něco, co jsme se chtěli dovědět už delší dobu. Příběh "Tajemství prikónů" toho nakonec odhaluje možná víc, než byste si skutečně přáli vědět. S tímhle sešitem si skoro řeknete, jak je možné, že příběh ještě neskončil, ale on opravdu pokračuje. Kromě toho, že se dozvíme tajemství prikónů, také zjistíme, jak vypadá na Ekhö Řím, protože to je to město, kde se tentokrát dění odehrává. A má to lehce nádech historických thrillerů, i když samozřejmě nikoli v takové míře napětí, protože humor zůstává na prvním místě. Je ale zajímavé sledovat, kdo se tentokrát dostane do Mraveny a kdo jí promlouvá.

Příběh druhý, nazvaný "Hluboko na Jihu" se vyznačuje tím, že má jiné pojetí, neřeší se zde nic velkého, neřeší se poznávání Ekhö a jeho pravidel, prostě se jen s Mravenou vydáváme na turné jedné z jejích svěřenkyň, kterou je krásná a odvážná Soledad, která se nebojí zpívat o tom, co se církvi moc nelíbí. Hlavně o potratech. Právě útoky na Soledad přimějí Mravenu k tomu, aby ji doprovázela, přičemž místem kam se nakonec mají dostat, je New Orleans, i když příběh chvílemi připomíná celkem klasický western. Tématem je zde sice víra, což je určitá spojitost s předchozím příběhem, ale spíše je zde zneužití moci, což je silnější pojítko. A to, jak jsou lidé někdy odporní a dvojací.

První část sbírky "Modrá Crew 8: Ekhö - Zrcadlový svět 5 a 6" nás posouvá dál, podává nám pochopení mnohého, co se na Ekhö odehrává, druhý příběh už je zase takovou volnější jízdou, kde na konci dojde k něčemu, co mě moc potěšilo. Jsem docela zvědavý, jak se to bude dál vyvíjet, tak snad tvůrci budou pokračovat a předvedou nám ještě nějaké dobré příběhy. Teď se zatím voda nad "Ekhö" v sérii "Modrá Crew" uzavírá a nám nezbývá, než se těšit na sérii "Orbital, která bude náplní následujících dvou "Modrých Crwí". "Modrá Crew 8: Ekhö - Zrcadlový svět 5 a 6" ale rozhodně zanechává dobrý dojem a jen potvrzuje, že "Modrá Crew" má smysl, protože tyhle příběhy jsou prostě dobré a chceme je číst.

Komiks "Modrá Crew 8: Ekhö - Zrcadlový svět 5 a 6" zakoupíte na stránkách Crew.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:
"Modrá Crew 1: Ekhö - Zrcadlový svět"
"Modrá Crew 2: Ekhö - Zrcadlový svět"
"Modrá Crew 3: Okko"
"Modrá Crew 4: Třetí zákon 1 a 2"
"Modrá Crew 5: Třetí zákon 3 a 4"
"Modrá Crew 6: Dlouhý John Silver 1 a 2"
"Modrá Crew 7: Dlouhý John Silver 3 a 4"

Žádné komentáře:

Okomentovat