2016-04-07

#1139: Pekelná knižnice se může znovu otevřít!


Možnost druhé "Pekelné knižnice" je tak blízko! Fanoušci musejí o unikátní vydání legendárního komiksu zabojovat. Pokud si knihu objedná dostatečné množství předplatitelů, na český trh se dostanou hned čtyři díly Hellboye v jednom svazku! V knize Pekelná knižnice najdete sebrané díly: 
Vydání je navíc doplněné o velké množství skic, náčrtů a komentářů scenáristy a výtvarníka Mika Mignoly.

"Na první pohled jistě zarazí zařazení desátého dílu Hellboye místo osmého, ale je to logické. "Pekelné knižnice" vždycky obsahují dvě knihy s pokračujícím dlouhým příběhem a dvě knihy povídek. Zároveň jsou povídky chronologicky uspořádané. Proto v této "Knižnici" také chybí povídka "Mateřské znaménko", která bude součástí třetí – poslední – "Pekelné knižnice"," říká Václav Dort, šéfredaktor Comics Centra.

Hellboy je poněkud svérázný vyšetřovatel Úřadu paranormálního výzkumu a obrany. Řešení jeho případů ho přivádí na prapodivná místa a k setkáním s prazvláštními tvory. Zároveň ho neustále pronásleduje jeho původ a smysl vlastní existence.

Nejen skalní fanoušky zaujme povídka "Pražský upír", která byla inspirována Mignolovým pobytem v Praze během natáčení filmů "Blade II" a "Hellboy". Čtenáři ocení velkou snahu o autentičnost vizuálního ztvárnění města a to, že poznají řadu památek nebo objeví dosud nepoznaná pražská zákoutí.

Hellboyův duchovní otec Mike Mignola míchá pro čtenáře naprosto neodolatelnou směs bájí a legend, přidává skvělou atmosféru, akci a humor a to všechno jim pak podává v neobyčejně atraktivní vizuální podobě. I proto se Hellboy drží na komiksové špičce už neuvěřitelných třiadvacet let. Čeští čtenáři teď dostanou možnost přečíst si další čtyři Hellboyovy knihy ve dvojnásobném formátu a dozvědět se spoustu dalších zajímavostí přímo od Mika Mignoly.

Chystaný velkoformátový svazek vychází po předloňském úspěšném vydání "Hellboy: Pekelná knižnice kniha první", který obsahoval první čtyři díly komiksu ("Sémě zkázy", "Probuzení ďábla", "Spoutaná rakev“ a "Pravá ruka zkázy"). "Ukázalo se, že naši čtenáři dokážou netradiční vydání velmi ocenit a důvěřují nám natolik, že si takovou knihu dokonce předplatí," říká šéf Comics Centra Václav Dort s tím, že pokud by se nesešlo dost zájemců, peníze předplatitelům vrátí. Vůbec poprvé přitom nakladatel vyzkoušel formu předplatného v případě jiného nákladného titulu - komiksu "Kurva velký Sin City".

Formát knihy: Pevná vazba v plátně se zlatoražbou a vlepeným obrázkem
Počet stran: 640 plnobarevných stran
Cena: 2 200,- Kč 
Plánovaný termín vydání: druhá polovina června 2016

Každý výtisk druhé "Pekelné knižnice" bude opatřen jmenným seznamem objednatelů a unikátním číslem. Předplatitelé si mohou knihu objednávat až do 15. května 2016 na stránkách vydavatelství Comics Centrum: http://www.comicscentrum.cz/9788088152064-hellboy-pekelna-kniznice-kniha-druha.html

Žádné komentáře:

Okomentovat