2016-03-17

#1124: Paseka nám na apríla přináší Hildu

Vítejte ve světě severské mytologie, drobných dětských strachů i velkých vítězství. Přestože je přirovnávána k Muminkům nebo filmům Hajao Mijazakiho, je "Hilda" dokonale svá. Modrovlasá holčička Hilda žije se svou maminkou na samotě v domku na úpatí magické krajiny. Protože je chytrá a zvídavá, dokáže vidět to, co ostatní nevidí nebo vidět nechtějí - trolly, obry, trpaslíky… Na svých výpravách za dobrodružstvím se malá rozumbrada naštěstí může spolehnout na věrného parťáka Větvíka připomínajícího kombinaci lišky, psa a srnky nebo na nemluvného dřevěného muže Poleňáka.

Ke všem svým schopnostem si Hilda může připočíst také to, že mluví dvanácti jazyky – kromě domácí Velké Británie a Severní Ameriky okouzluje čtenáře v Polsku, Německu, Nizozemí, Francii, Itálii, Španělsku, Dánsku, Finsku, Švédsku nebo v Brazílii. A nyní přichází i do Česka. Nakladatelství Paseka tedy stihlo vydání jsme dřív, než Hildu proslaví chystaný animovaný seriál, který v televizi poběží na podzim 2017.

Vychází první dva díly "Hilda a půlnoční obr" a "Hilda a troll" v jednom společném svazku. V překladu mladé, talentované Martiny Knápkové se v češtině představuje mladá hvězda světového komiksu Luke Pearson (1987), který za "Hildu" získal čtyři nominace na Cenu Willa Eisnera, dvakrát vyhrál Britskou komiksovou cenu a získal za ní také prestižní německou cenu Maxe a Mořice. Pearsonovy zápletky a ilustrace jsou zároveň bláznivé, podmanivé a originální, není divu, že si ho k několika epizodám přizvali tvůrci seriálu "Čas na dobrodružství".

Čtenáři se nemusejí bát, že kvůli spojení alb přijdou o nádherné Pearsonovy obálky, mapky, seznam obrů a podobné prvky prohlubující Hildin svět. Všechno bylo pečlivě graficky zabaleno do jedné knížky, která bude vypadat, že na vás vypadla přímo z Hildiny vlastní knihovny.

Komiks "Hilda" od autora Luka Pearsona tedy vychází v nakladatelství Paseka v překladu Martiny Knápkové přesně 1. dubna 2016. Bude mít celkem 80 stran pevné vazby s rozměry 218 x 288 mm. Komiks pak vyjde na 299 Kč a v tomto článku si můžete prohlédnout nádherné ukázky. Komiks je pak možné zakoupit na stránkách nakladatelství Paseka.





Žádné komentáře:

Okomentovat