2015-01-20

#832: Vyjde třetí Zámek a klíč, ale musíte se o vydání přičinit


Nakladatelství Comics Centrum zvolilo další zajímavou metodu, jak ke čtenářům dostat komiksy, které chtějí. Prodeje nejsou pravděpodobně dost dobré, a tak se můžete těšit na edici "Na přání". A jako první má v této edici vyjít komiks "Zámek a klíč 3". Musí se ale sejít celkem 500 lidí, kteří tenhle komiks budou chtít. Když všechno půjde dobře, a zatím je počet objednávek na polovině požadovaného množství, konečně se i v češtině dovíme, jak to je z rodinou Zámkových dál. I každý další díl komiksové série vyjde vždy jen v případě, že si jej předem objedná dostatečný počet zájemců. 

V třetí knize "Zámek a klíč: Koruna stínů“ se nad Klíčovem začínají stahovat mračna a mrtví intrikují proti živým. Autor Joe Hill v ní dál rozjíždí svou úžasnou fantazii i spisovatelský talent a nenechá čtenáře do poslední stránky vydechnout. Hillův talent je nesporný, v nápadech a představivosti se směle vyrovná svému otci, a to potvrzuje právě v tomto komiksu, který vychází od roku 2008 a až v roce 2014 vyšel v USA jeho poslední sešit. Při pročtení celé série je vidět, že celý děj byl od začátku přesně rozmyšlen a také proto si komiks získal takovou přízeň čtenářů i komiksových odborníků. O tom svědčí i pravidelné nominace na ceny Eisner Awards a British Fantasy Award.

Promyšlený koncept s jasným závěrem ovšem mohl být zároveň důvodem, proč z komiksu "Zámek a klíč" nakonec nevzniknul televizní seriál, o nějž měla zájem známá televizní stanice FOX. Ta nechala vyrobit pouze pilotní díl, jehož scénář napsali tvůrci "Ztracených" Alex Kurtzman a Roberto Oci a který produkoval Steven Spielberg. Přestože měl na San Diego Comics Conu v letech 2011 a 2012 velmi dobrý ohlas, finance na další výrobu americká televizní stanice nenašla. 

Komiks "Zámek a klíč 3: Koruna stínů" si mohou čtenáři u vydavatelství Comics Centrum objednávat do 31. ledna 2015. Aby byl třetí díl skutečně publikován, musí si jej do stanoveného termínu objednat aspoň 500 zájemců. Kniha vyjde 2. března a do 31. března pak bude k zaplacení a vyzvednutí. Cenu knihy, která je stanovena na 399 Kč a bude se jednat o knihu v pevné vazbě, tedy není nutné platit okamžitě, ale s platbou se počká až do chvíle, kdy komiks skutečně vyjde. Pokud tedy vyjde.

Václav Dort k tomuto dodává: "Vím, že naše čtenáře trápí dlouhé čekání na další díly rozjetých sérií. Hledali jsme proto způsob, jak obejít dlouhou dobu jejich prodejů v knihkupectvích, a vymysleli edici "Na přání". Tento model se nám osvědčil u speciálních publikací "Kurva velký Sin City" a "Hellboy: Pekelná knižnice". Tentokrát ale nevyžadujme platbu předem, což je od nás takové poděkování fanouškům za jejich loajalitu a důvěru v rámci loňských velkých projektů."

Takže pro shrnutí:
"Zámek a klíč: Koruna stínů" vychází v edici "Na přání"
Poslední den, kdy jsou objednávky přijímány, je 31. leden 2015
A když to dobře dopadne, kniha vyjde 2. března 2015

Ať už si o formě myslíte, co chcete, tohle je zatím jediná cesta, jak další "Zámek a klíč" získat. Tahle série si rozhodně zaslouží, aby se mezi lidi dostala, tak jen objednávejte. Když to nevyjde, tak ztratíte jen tu možnost si komiks přečíst.

Žádné komentáře:

Okomentovat