2017-11-01

#1558: Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D. - 85 %


Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D. (Deadpool: Deadpool vs. S.H.I.E.L.D.)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2017. Komiks původně vyšlo jako čísla 20 až 25 série "Deadpool". Souborné vydání vyšlo v roce 2014. České vydání má 136 stran a prodává se v plné ceně za 329 Kč.

Scénář: Gerry Duggan a Brian Posehn
Kresba: Scott Koblish a Mike Hawthorne

Deadpool pokračuje ve své krasojízdě a je vidět že scenáristická dvojice Duggan a Posehn mu velmi dobře sedla. Jsou vtipní a daří se jim kvalitu vtipů udržovat i u čtvrté knihy, která se nám představuje jako "Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D. ". Samozřejmě, je zde ještě důležitá synergie s kreslíři, kdy Scott Koblish je dokonalý na to,  aby ztvárnil ony rádoby retro příběhy, které jsou v sérii uvedeny, a Mike Hawthorne zase jede tu klasickou sérii, kterou na první pohled kreslí tak nějak normálně, mainstreamově, ale pak dovede překvapit jak velkými panely, které jsou velmi dobře propracované, tak krvavými scénami, které jsou v některých případech skutečně ohromující. Jeho kresba není vyloženě detailní ve smyslu každého šroubu, ale nemáte nikdy pochyb, na co koukáte.

Deadpool se v poslední době dostal do pořádných problémů. Kromě toho, že si to musel rozdat s americkými prezidenty, kteří jsou dávno po smrti, tak se musel také postavit po bok, ale i proti některým hrdinům, no a tentokrát se rozhodl jít rovnou proti S.H.I.E.L.D.u. Na první pohled trochu moc velké sousto, ale Deadpool nemá pifku na celou organizaci, jen na ty, kdo se rozhodli, že mu nezaplatí jeho odměnu, kterou si zasloužil a která mu byla přislíbena. Navíc by docela rád pomohl agentce Preston k tomu, aby se konečně dostala z jeho hlavy a měla zase svoje tělo. Ale ani s tím to nebude tak jednoduché.

Příběh "Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D." je protkán intrikami jako klasické šedesátkové špionážní filmy, máme zde jasného padoucha, který ovládá víc, než by si jeden myslel, ale do toho jsou přimíchány moderní prvky, jako třeba skvělé akční scény, kdy se Deadpool musí bránit vrahům, kteří jsou na něj najati. Vedlejší příběh s Crossbonesem je prostě skvělý, nejen proto, že se táhne až do konce jako příjemné zpestření, ale proto, že na něm tvůrci ukazují, jak jsou vtipní a jak dovedou hýřit nápady. Tady nejsou jen vtípky, které je napadnou, tady jsou vtípky, které mají vývoj a vás překvapí, že s nimi tvůrci přišli, protože tak dokonale v danou chvíli sednou, ale přitom jsou originální. A že je komiks popkulturní, to asi ani nemá cenu zdůrazňovat. Vetřelecká obálka čísla 23 je úchvatná, ale ony jsou odkazy na tenhle skvělý horor, vlastně na celou sérii přítomní i v celém 23. sešitě.

Kniha "Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D." dál ukazuje hrdinu - a ano, já ho jako hrdinu vnímám - ve skvělé formě. Trousí vtipy, které jsou skutečně vtipné, ale přitom má i lidskou rovinu a je to o emocích, i když se to místy snaží kamuflovat neustálé vtípky. Má to hloubku, což je dobře, protože i díky tomu je kniha "Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D." něco víc než jen zábava. Ale ona to pořád zábava je. Navíc se nám na konci otevírají dveře pro knihu "Deadpool: Drákulova výzva", kterou už na trhu máme, stejně jako pro další pokračování v rámci klasické série. I pátá kniha vypadá na pořádnou jízdu, takže je stále na co se těšit. Ještě že šel do kin film "Deadpool" a lidé zjistili, že tahle postava má hodně dobrého, co může nabídnout. Kniha "Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D." je toho jen dalším důkazem.

Komiks "Deadpool 4: Deadpool versus S.H.I.E.L.D." zakoupíte na stránkách Crew.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:
"Deadpool 1: Mrtví prezidenti"
"Deadpool 2: Lovec duší"
"Deadpool 3: Hodný, zlý a ošklivý"

Žádné komentáře:

Okomentovat