2017-04-11

#1412: Pekelná knižnice poprvé, podruhé… potřetí?

Stejně jako u předchozích velkoformátových knih dostávají čtenáři možnost rozhodnout o vzniku unikátní knihy, a dokonce s ní i spojit své jméno! Formou předplatitelských objednávek vyšly v Comics Centru už předchozí dvě "Pekelné knižnice" obsahující vždy čtyři samostatné knihy. Vydání je tak nejen dobrodružstvím, zda se najde potřebný počet zájemců, ale také exkluzivní záležitostí. Jednotlivé výtisky jsou totiž číslovány a jejich součástí je i speciální strana se jmény všech kupujících. 

V knize "Hellboy: Pekelná knižnice kniha třetí" vyjdou díly: 

Součástí čtyř a půl kilového vydání je navíc galerie skic, náčrtů a komentářů autorů.

"Knihy osm, devět a dvanáct tvoří společně s povídkou "Mateřské znaménko", která zatím v "Pekelných knižnicích" nevyšla, jeden ucelený příběh. Kniha číslo jedenáct je povídková," vysvětluje zdánlivě nelogické číslování Václav Dort, šéfredaktor Comics Centra. Desátý díl "Paskřivec" je součástí předešlého velkoformátového "Hellboye: Pekelná knižnice kniha druhá". Nakladatel tak v přirozeném sledu provází čtenáře univerzem legendárního Hellboye.

Hellboy, co do svého původu démon, je poněkud svérázný vyšetřovatel Úřadu paranormálního výzkumu a obrany. Řešení jeho případů přivádí rudokožce s upilovanými rohy na místa a k tvorům neméně podivným. Zároveň ho neustále pronásleduje jeho původ a smysl vlastní existence.

Hellboy: Pekelná knižnice kniha třetí
Autoři: Mike Mignola, Duncan Fegredo, Richard Corben a další
První vydání v překladu Jana Kantůrka připravilo v rámci edice "Kolosální kniha" nakladatelství Comics Centrum
Formát: Pevná vazba v plátně se zlatoražbou a vlepeným obrázkem, 848 plnobarevných stran
Cena: 2 500,- Kč 
Plánovaný termín vydání: konec června 2017
Každý výtisk bude opatřen jmenným seznamem objednatelů a unikátním číslem

Předplatitelé si mohou knihu objednat a uhradit do 14. května 2017 na stránkách vydavatele: http://www.comicscentrum.cz/9788088152262-hellboy-pekelna-kniznice-kniha-treti.html

Kromě takzvaných kolosálních knih vydává Comics Centrum příběhy základní série i samostatně. V polovině května letošního roku tak vyjde poslední dvanáctý díl s podtitulem "Bouře a běsy". Navíc na tuto řadu navazují další pobočné série, které jsou nedílnou součástí Hellboyova universa jako je například "Ú.P.V.O.", "Humr Johnson", "Lovec čarodějnic sir Edward Grey", "Abe Sapien", "Hellboy v pekle" a mnoho dalších. Tyto série rozvíjejí příběhy a postavy, které byly jen letmo naznačeny v průběhu celé série "Hellboy".

Žádné komentáře:

Okomentovat