2016-10-22

#1288: Edice "Na přání" nabízí pokračování úspěšné série Ú.P.V.O.!

Paranormální výzkum si zaslouží dostat šanci! Už od třetího dílu legendární série příběhů z "Úřadu paranormálního výzkumu a obrany! rozhodují o vydání komiksu sami čtenáři! A úspěšně - jejich objednávky dovedly nakladatele Comics Centrum už k šestému dílu nazvanému "Univerzální stroj". 

O vydání pokračování komiksu rozhodují objednatelé do 6. listopadu 2016. Tentokrát není nutné knihu předplatit. Stačí se pouze zaregistrovat na stránkách Comics Centra a objednat.

Anotace nakladatele:
Po osudném boji s obludným bohem Katha-Hemem, odjíždí doktorka Kate Corriganová na francouzský venkov pátrat po starověkém textu, který by pomohl opět oživit Rogera.
Mezitím v sídle Úřadu paranormálního výzkumu a obrany vypráví kapitán Daimio o vlastní smrti, Johann Kraus se přiznává k bizarnímu milostnému trojúhelníku, jehož byl součástí na jedné ze svých seancí, Abe zase vzpomíná na Hellboye a společnou misi během jejich prvních dnů v Ú.P.V.O. a Liz odhaluje podivné okolnosti prvního projevu jejích pyrokinetických schopností, které vedly až ke smrti její vlastní rodiny.

Autor dost možná neprávem proslulejšího "Hellboye" Mike Mignola vymyslel dnes už legendárního rohatce v roce 1993. Světa vymyšleného pro komiksy s Hellboyem postupně zaplňoval dalšími sériemi, a to zejména "Ú.P.V.O.", které počtem dílů a odboček sérii "Hellboy" překonalo.

Čtenáři i sám Mignola byli zvědaví na další osudy ostatních členů bývalého Hellboyova týmu. Proto nejprve vznikly dvě knihy povídek "Dutozem" a "Duše Benátek", ve kterých si Mignola testoval možnost existence příběhů Hellboye bez Hellboye a vybíral tvůrčí tým. Série tak fakticky začíná až třetí knihou "Žabí mor". 

Tvůrčí tým se ustálil až při tvorbě čtvrtého dílu série s názvem "Smrt", kdy  k tvůrci Miku Mignolovi, výtvarníku Guy Davisovi a koloristovi Dave Stewartovi přibyl scenárista John Arcudi. Jak se v reakcích čtenářů ukázalo, byla to velmi šťastná volba. V Itálii narozený scenárista se podílel i na všech pokračováních této série a na dalších příbězích z Mignolova universa.

"Ú.P.V.O." dala Mignolovi možnost rozvinout a dokončit různé příběhy jen letmo naznačené v "Hellboyovi". Obě série se tak navzájem prolínají a doplňují.

Knihu „Ú.P.V.O. 6: Univerzální stroj“ mají na svědomí Mike Mignola a John Arcudi, kteří se postarali o příběh, a Guy Davis, na jehož bedra padla kresba. Kniha vychází v tradičním překladu Jana Kantůrka a vydává jej nakladatelství Comics Centrum v případě, že se sejde minimálně 500 zájemců. Kniha bude mít 144 stran a její malobchodní cena bude 399 Kč. Předpokládaný termín vydání je 5. prosince 2016.

Takže pro shrnutí:
"Ú.P.V.O.: Univerzální stroj" vychází v edici "Na přání"
Poslední den, kdy jsou objednávky přijímány, je 6. listopadu 2016
A když to dobře dopadne, kniha vyjde 5. prosince 2016

Jen je opět třeba připomenout, že se jedná o předobjednávky, proto není nic třeba platit předem, ale zaplatit a vyzvednout si komiks mohou zájemci v termínu od 5. do 23. prosince 2016.

Žádné komentáře:

Okomentovat