2016-06-11

#1186: Comics Centrum vydává Plášť v Deluxe edici!

Jsou děti, kterým by se jejich sen neměl splnit. Vychází komiks podle hororové povídky mistra žánru Joe Hilla, který se nám skvěle představil komiksem "Zámek a klíč". Tentokrát ale bylo na jiných, aby se s Hillovou předlohou vypořádali po svém.

Na začátku byla dětská hra a touha být superhrdinou z komiksu. A ono se to podařilo. Sice jen krátce, ale okamžik, kdy se odložená batolecí deka proměnila na kouzelný plášť, poznamenal dva bratry na celý život. A pak se kruh dětství překvapivě uzavře…

Strhující a temný komiks vznikl podle stejnojmenné povídky Joe Hilla. Temný příběh zpracoval do podoby komiksu scénárista Jason Ciaramella za přispění výtvarníka Zacha Howarda. Ciaramella původní látku, po obrovském úspěchu, pod Hillovým dohledem rozšířil na celkem pět komiksových sešitů. A jen o rok později přidal i čtyřsešitový příběh "Plášť 1969", který vypráví o otci hlavního hrdiny. Tuto sérii kreslil chilský výtvarník Nelson Daniel.

"Plášť: Edice Deluxe" obsahuje komiks i původní povídku v novém českém překladu Zuzany Urbánkové. Čtenář si tak užije strhující příběh v několika úrovních. Jeho vizuální zpracování totiž zašlo výrazně dál než textová předloha: "Komiks je mnohem syrovější než původní Hillova povídka. Při jeho čtení mrazí, když si představíme, co může způsobit velká moc v rukách toho nepravého," potvrzuje šéf nakladatelství Comics Centrum Václav Dort. 

"Plášť: Edice Deluxe" obsahuje:
  • "Plášť" - strhující temný příběh o moci, nenávisti, lásce a pomstě vznikl rozvedením povídky Joe Hilla ze sbírky "Bobby Conroy vstává z mrtvých"
  • "Plášť 1969" – v tomto příběhu vás zavedeme do vietnamské džungle, ve které střet černé magie a válečných hrůz zrodí brutální odplatu
  • Původní povídku Joe Hilla "Plášť" s poznámkami scenáristy Jasona Ciaramelly


Zjistěte, co se stane, vyplní-li se dětský sen tomu nepravému.

Žádné komentáře:

Okomentovat