2013-07-18

#201: Ragemoor - limitovaná edice (fotogalerie)

Vzhledem k tomu, že jsem zde na začátku fungování blogu zveřejnil fotogalerii na limitovanou edici "Drsné školy", asi je na čase, abych přidal i limitovanou edici komiksu "Ragemoor" a její fotogalerii. Tak začneme postupně, pěkně od prvního záběru na pouzdro, v němž se celá limitovaná edice ukrývá.
Musím říct, že v tomhle případě pouzdro skutečně potěšilo. Je lepší, než v případě limitky "Drsné školy", pevnější, pravidelnější a prostě vypadá lépe. Navíc ta červená s černou k sobě prostě patří. Pouzdro se otevírá jako kniha (nebo jako klasická VHS kazeta, nikoli ta v papírovém obalu), a když jej otevřete, může na vás čekat v podstatě cokoli. Ale v tomhle případě je to následující.
Hned při prvním otevření na mě jukly tyhle rukavice. Říkal jsem si, jestli tam opravdu budou a jsou. A jsem za ně rád. Osobně mám ruce, které se docela mastí a podobná pomůcka se pak při čtení hodí. Neobvyklé, ale o to zajímavější. Vyšité "Ragemoor" už je pak bonusem navíc. Ta červená vypadá dobře i na bílé. Univerzální.
Po odsunutí rukaviček se nám naskytne pohled na krásně provedenou knihu, jejíž kožená obálka je přece jen luxus. Vypadá neskutečně dobře a člověk hned pochopí, na co ty rukavičky. A tady ještě jeden detail, kde je snad trochu patrné, jak vypadá povrch obálky.
Vzhledem k tomu, že pouzdro samotné už nic neskrývá, všechny ostatní bonusy jsou vložené do knihy samotné. Tím prvním, který tady ukazuji, je záložka. Vzhledem k tomu, že já jsem na záložky ujetý a tak trochu je sbírám, i když nijak svědomitě a zásadově, záložka potěšila. Jen mi přijde malinko prázdná co do využití prostoru, ale na druhou stranu z ilustrace jasně vychází, proč tomu tak je. Tahle kniha vás vtáhne do hlubin.
Nechybní certifikát, který je uzpůsoben velikostí formátu knihy a nutno říct, že ten je opět povedený. V tomhle směru se prostě Comics Centru daří nadstandard. 
Tady menší detail na číslo, které na mě zbylo. 45 není špatné, alespoň je vidět, jaký byl nával, protože jsem objednával hned ve 12:00, nebo jen lehce po této hodině.
A nakonec nechybí ani plakát, pro který byla zvolena asi ta nejlepší možná ilustrace. Možná mě trochu mrzí velikost A3, A2 by byla ještě lepší, jenže zase moc skládaný by nevypadal dobře. 
Comics Centrum se předvedlo v nejlepším možném světle a osobně si myslím, že tahle limitovaná edice je skutečně parádní. Co do obsahu skvělá. Dokonce bych i řekl, že samotné bonusy a skutečnost, že má člověk limitovanou edici, může být pro některé uspokojivější než příběh samotný. Jsem rád, že limitku mám, ale už se mi nějak nedostalo na limitku "Darebáka". Že bych ještě koupi zvážil?

2 komentáře:

  1. Musim přiznat, že jsem byl děsně překvapenej, jak MOC je tahle edice parádní. Ten vyraženej název na tom kastlu je parádní.
    Po prvotním neskutečným nadšení jsem si říkal, že by se mi ještě více líbil ten koženej cover bez obrázku - prostě jen černý desky s názvem - ale to už je o tom, kdo má jakej vkus.

    Každopádně je to pecka. Na toho Bad Boye jsem hodně zvědavej - taky na to snad bude kastl, což je u tohodle formátu neskutečnej luxus :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když o tom tak přemýšlím, ta kniha bez obrázku by vypadala skutečně líp, tak trochu děsivěji, démoničtěji. Ale jsem s ní vážně spokojený, s celou limitkou. Nadchla mě rozhodně víc než ta k Drsné škole.

      Vymazat