2022-08-30

#DP197: MCU: Multiverse sága - Co nás čeká a nemine? (2. část)

 Autorem článku je Daniel Palička


Čtete druhou část článku věnující se chystaným marvelovským seriálům z Multiverse ságy. Pokud si chcete přečíst první část, ve které se dozvíte, na jaké filmy se můžete těšit, klikněte přímo zde.

  • Seriály: 

5. fáze:

What If…? - 2. série (začátek roku 2023)

Druhá řada animovaného seriálu What If…? (česky “Co kdyby?”) dorazí na streamovací službu Disney+ někdy na začátku příštího roku. Bude obsahovat devět epizod, včetně příběhu s Iron Manem na Sakaaru, který se bohužel nevešel do první série.   


Secret Invasion (jaro 2023)

Seriálu, který bude volně inspirovaný stejnojmenným komiksovým eventem, se dočkáme na jaře příštího roku. Hlavním hrdinou bude Nick Fury, kterého opět ztvární Samuel L. Jackson. Těšit se rovněž můžeme na Cobie Smulders (Maria Hill), Bena Mendelsohna (Talos), Oliviu Colman, Carmen Ejogo a Emiliu Clarke. Drobnějších rolí by se dle dostupných informací měli také zhostit Martin Freeman (Everett K. Ross) a Don Cheadle (War Machine). Zda bude mít minisérie zásadní dopad na chod budoucích filmů a seriálů, se teprve ukáže.


Echo (léto 2023)

Spin-off seriálu Hawkeye, který si vezme na starost duo Emily a Etan Cohenových, dorazí na Disney+ v létě příštího roku. Alaqua Cox si zopakuje roli Echo. Mnoho fanoušků také určitě mile potěší návrat Vincenta D'Onofria (Kingpin) a Charlieho Coxe (Daredevil). 


Loki - 2. série (léto 2023)

V létě rovněž dorazí pokračování úspěšného seriálu Loki, které bude přímo navazovat na závěrečnou epizodu první série. Tom Hiddleston se vrátí jako lstivý Bůh klamu. Režie se tentokrát nechopí Kate Herron, nýbrž dvojice Justin Benson a Aaron Moorhead (režiséři několika epizod seriálu Moon Knight).


Ironheart (podzim 2023) 

Iron Manova nástupkyně Ironheart v podání mladé Dominique Thorne, která se poprvé objeví v snímku Black Panther: Wakanda nechť žije (v originále Black Panther: Wakanda Forever), se svého vlastního seriálu dočká na podzim 2023. Doplní ji Alden Ehrenreich, znám především jako mladý Han Solo z filmu Solo: Star Wars, a Anthony Ramos, který ztvární záporáka Hooda. Scénář napíše Chinaka Hodge (Ledová archa).   


Agatha: Coven of Chaos (zima 2023)

Samostatného seriálu o čarodějce Agathě Harknessové, jež se poprvé objevila v seriálu WandaVision, se dočkáme na konci roku 2023. Hlavní role se zhostí Kathryn Kahn a dle různých zdrojů by mělo jít o seriál s prvky černé komedie. Původně se měl seriál jmenovat “Agatha: House of Harkness”, nakonec byl však přejmenován na “Agatha: Coven of Chaos”.  


Daredevil: Born Again (jaro 2024) 

To nejlepší, zlatou třešničku na dortu, jsem si zcela záměrně nechal na samotný závěr. Jaro 2024 se totiž ponese ve znamení velkolepého návratu Daredevila. Ano, Matt Murdock se sice již krátce mihnul ve filmu Spider-Man: Bez domova a ještě se s ním setkáme v seriálech She-Hulk: Neuvěřitelná právnička a Echo, své samostatné série se ovšem dočká až za dva roky. Čekání sice bude dlouhé, ale rozhodně bude stát za to. Seriál bude mít - na rozdíl od jiných Disney+ projektů - mohutný rozsah. Dočkáme se rovnou 18 epizod (!!!). Na projekt budou dohlížet Chris Ord a Matt Corman. Do titulní role se vrátí Charlie Cox a doplní jej Vincent D'Onofrio jako Kingpin. 


V krátkosti bych se ještě pozastavil nad názvem. “Daredevil: Born Again” má totiž dvojznačný význam. Jednak jde o přímý odkaz na stejnojmenný ikonický příběh z pera Franka Millera (česky vyšel v Ultimátním komiksovém kompletu jako “Daredevil: Zmrtvýchvstání”), z něhož pravděpodobně budou autoři čerpat, jednak jde - podobně jako třeba v případě “Spider-Man: Homecoming” - o symboliku, jelikož půjde o nové pojetí známé postavy (proto “Born Again” - znovuzrození/zmrtvýchvstání). Vzhledem k tomu, že netflixovský Daredevil byl zaříznut po třetí sérii a skončil otevřeně, je návrat více než vítaný. Otázkou je, jak s Daredevilem a s ostatními postavami autoři naloží. Snad to neskončí fiaskem. 



Jsme na konci! Na jaké marvelovské filmy a seriály se těšíte? Které vás zaujaly a které vás nechávají úplně chladným? A těšíte se na budoucí fáze MCU?

Žádné komentáře:

Okomentovat