2016-09-06

#1252: Dejte šanci už šestému Goonovi!

Čtenáři rozhodují o vydání dílu, který dá celé sérii nový rozměr: "Goon" dospěl v edici "Na přání" k magickému šestému dílu aneb "Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka" změní vše!

Jak už jsou příznivci komiksů z produkce Comics Centra zvyklí, při dostatečném počtu zájemců vyjde další díl fajnšmekrovského komiksu "Goon". Na vydání tohoto dílu ale obzvlášť záleží – měl být totiž původně završením celé série. Příběh s nádechem noir ale dodal předchozím dílům naprosto nový rozměr a přitáhl k celé sérii novou skupinu dosud nezasvěcených čtenářů. A tím dal i nový impulz práci samotného scénáristy a výtvarníka v jedné osobě - Erica Powella.

Do této zlomové knihy Powell tvořil sérii "Goon" po jednotlivých sešitech každé dva měsíce. Příběh "Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka" ale Powell vytvořil jako celistvou knihu. O co méně nás v chystaném dílu čeká humoru, o to více prostupuje plánovaný vrchol série silná atmosféra.

Knihou se prolínají dva nezávislé děje, které se výrazně odlišují výtvarnou podobou i barevným podáním. Do zločinného podsvětí vstupuje nový tajemný hráč a začne Goona postupně připravovat o jeho vliv systematickým odřezáváním jeho obchodních partnerů, informátorů i spojenců. Goon ve snaze dostat organizovaný zločin zpět pod svou kontrolu, je pronásledován vzpomínkami na nejtemnější okamžiky svého života, kdy utrpěl šrámy na těle i na duši a kdy se jeho srdce proměnilo v kámen. Protože Goona stvořila Čínská čtvrť!

Dvě jsou také varianty obálek, ze kterých si mohou zájemci vybrat. První má klasický řadový design celé série. Druhá varianta "speciál" s temnou ženou a útočícím hadem byla v USA speciálně vytvořena pro samostatné vydání této knihy v pevné vazbě. Kniha bude navíc doplněna o skicář s komentářem Erica Powella, ve kterém je pro porovnání řada stran ukázána pouze v kresbě tužkou, bez vytažení tuší a vybarvení. O úvodní slovo se postaral režisér David Fincher.

Původně undergroundový komiks začal vycházet v roce 1998. Postavu Goona vymyslel americký scenárista a výtvarník Eric Powell jako kritiku doby, společnosti a aktuálního stavu umění. Doposud v USA vyšlo 16 sebraných knih Goona a k tomu kniha krátkých příběhů "Noir". Velkým milovníkem Goonových příběhů je právě režisér David Fincher, se kterým v současnosti Powell spolupracuje na převedení Goona na filmové plátno.

Takže pro shrnutí:
"Goon 6: Čínská čtvrť a tajemný pan Trnka" vychází v edici "Na přání"
Poslední den, kdy jsou objednávky přijímány, je 25. září 2016
A když to dobře dopadne, kniha vyjde 1. listopadu 2016

Jen je opět třeba připomenout, že se jedná o předobjednávky, proto není nic třeba platit předem, ale zaplatit a vyzvednout si komiks mohou zájemci v termínu od 1. listopadu do 2. prosince 2016.

Žádné komentáře:

Okomentovat