2015-07-24

#965: Sjeďte se na BrComicon!

Jestli si myslíte, že těch komiksových akcí je málo, tak se v srpnu připravte na to, že ještě před Komiksfestem můžete na komiksové přednášky a další doprovodný program zajet do Brna. BrComicon je české setkání přátel komiksu, jehož první ročník proběhne letos, tedy v roce 2015, v rámci festivalu Conec, který se letos v Brně koná již potřetí.

BrComicon se koná ve dnech 13.-16. srpna 2015.
Program začíná ve čtvrtek 13. srpna v 18 hodin, celodenní program je v pátek a sobotu, v neděli je program od 9 do 12 hodin.

Akce je zaměřena převážně na americký komiks a dává také možnost začínajícím českým tvůrcům představit své dosavadní dílo a tvorbu (přijede například autorka "Biotopie", kterou se nedávno podařilo vydat i v tištěné formě). Přichystány jsou přednášky (Marvel, DC, Star Wars, apod.) Podrobnosti k programu najdete přímo na stránkách BrComiconu.

Přichystány jsou také soutěže, do kterých věnovali ceny Comics Point, Comics Centrum a Komiksový krám (Nerdi.cz).

Potvrzenými hosty jsou prozatím český kreslíř a scénárista Petr Kopl a Ondřej Bláha, který se komiksu věnuje akademicky. V jednání je ještě jeden tajemný host, o jehož přítomnosti se nadále jedná.

Vstupné je na celý Conec a jeho ceny jsou podrobně uvedeny na těchto stránkách. Nemusíte ale jet na celý con, stačí si koupit třeba jen vstupenku na některý vybraný den, který vás svým programem nejvíce zaujal. Na stránkách http://www.con-ec.cz pak najdete i další podrobnosti, které se týkají ubytování a stravování.

A na závěr shrnutí abyste měli ve všem jasno:
BrComicon se koná od 13. do 16. srpna 2015
Místo konání: Svážná 9, Brno
Podrobnosti najdete na stránkách akce: http://www.brcomicon.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat