2014-08-14

#719: Konečně si můžeme doplnit sérii Sin City

Chybí vám některá z knížek kultovní série "Sin City"? Právě teď máte jedinečnou příležitost svoji sbírku komiksů doplnit. Na trh se opět dostávají první, druhý a třetí díl, které byly několik posledních let vyprodané – "Drsný sbohem", "Ženská, pro kterou bych vraždil" a "Velká tučná zabijačka". Vůbec poprvé si tak můžete koupit celou sérii "Sin City" najednou. 

"Sin City" je největším a nejdéle vytvářeným dílem scénáristy a režiséra Franka Millera a řadí se k nejúspěšnějším a nejrozsáhlejším autorským komiksům vůbec. Zajímavé je, že se děj nevyvíjí chronologicky v souladu s pořadím jednotlivých knih, navíc se příběhy různě prolínají a doplňují. Právě tento přístup dává Millerovi mnohem větší prostor k dějovým i vizuálním experimentům. 

První díl "Drsný sbohem" tvoří soubor třinácti kapitol, které původně vycházely na začátku 90. let na stránkách magazínu "Dark Horse Presents" a uvádí čtenáře do drsného světa, v němž se Marv vydává pomstít vraždu své lásky. Po obrovském úspěchu u fanoušků komiksu po celém světě se Miller rozhodl v "Sin City" pokračovat. Nechtěl ovšem přijít o hlavního hrdinu a tak druhý díl "Ženská pro kterou bych vraždil" vrátil v čase před jedničku. To mu zároveň umožnilo vytvořit odkazy na děj z první knihy a některé scény zopakovat z jiných pohledů. Třetí díl "Velká tučná zabijačka" tak mohl dostat pro změnu velmi rychlý a přímočarý děj, který se odehrává během pouhých pár hodin. 

Všech sedm knih má nezaměnitelný výtvarný styl. První, druhý a třetí díl se navíc vyznačují tím, že v nich Frank Miller používá pouze bílou a černou barvu, žádné doplňkové. Celou sérii, která je v současné době k dostání, je možné zakoupit na stránkách nakladatelství Comics Centrum. Kompletní série "Sin City" vychází u příležitosti uvedení filmu "Sin City: Ženská pro kterou bych vraždil“. Jeho česká premiéra je naplánována na 4. září 2014.

Žádné komentáře:

Okomentovat