2014-05-03

#611: Podpořte první komiks českých autorů na Kickstarteru!

Když se minulý rok objevilo poměrně velké množství projektů, které se zafinancovaly prostřednictvím crowdfundingu, myslel jsem si, že se objeví více autorů, kteří touto cestou půjdou. Překvapilo mě, že se tak nestalo a v roce 2014 bylo zatím v podstatě ticho po pěšině, i když vlastně "Kuře" se na hithit.cz zafinancovalo. Teď ale přicházejí Viktor Šauer a Michael Petrus (ten je vám možná známější jako DevCageR) s komiksovou bombou, alespoň na poli amatérské tvorby a crowdfundingu. Chtějí svůj projekt nazvaný "On the coast of Dreams" (česky "Na břehu snů") vydat prostřednictvím největšího crowdfundingového serveru - Kickstarteru.

 

Na Kickstarter stránkách tohoto projektu najdete spoustu informací o knize, o jednotlivých odměnách, které si můžete zaplatit, a další info, které chcete vědět. Všechno samozřejmě v angličtině. Co je v případě tohoto komiksu velmi příjemné, to je skutečnost, že nebudete platit nic navíc, tedy žádné poštovné. Všechno je v ceně. Tady vám prezentuji několik základních informací od samotných autorů, abyste věděli, že už není potřeba váhat.

Aktualita: V případě, že si komiks objedná minimálně 300 Čechů (odměna Paper Back a výše), tito dostanou automaticky komiks v češtině!

Tak trochu jiný komiks? Vydejte se do světa snů! On the Coast of Dreams (Na Břehu Snů)

Jste fanoušek komiksů, fantasy či nadpřirozeného putování v jiných dimenzích? Právě vás by tak mohl zajímat netradiční a jedinečný komiks, který vás vtáhne do mysteriózního vesmíru snů – světa, který pohltí a nepustí…

Unikátní příběh vypráví o obyčejném muži - otci dcery, která leží v kómatu a jediná šance na její záchranu se skrývá hluboko ve světě snů. Muž, kterému v onom světě přezdívají Hledač, se na své pouti střetává s různými entitami a tvory, kteří svými formami dalece překračují hranice našeho materiálního světa. Zatímco někdo se mu při jeho cestě snaží pomoci, jiní se ho pokoušejí zničit. Nejsou to ovšem jen přímí nepřátelé, kterým se Hledač bude muset postavit. Aby dosáhl svého cíle, musí překonat především sám v sobě takové pocity, jako jsou strach nebo nedůvěra ukrytá hluboko uvnitř. Navíc jak má vydržet ve chvílích, kdy už se vše zdá zdánlivě beznadějné? A čas neúprosně běží…

Tento původní příběh inspirovaný světem snů vám přináší tvůrčí dvojice ve složení Viktor Šauer (scénář) a Michael Petrus (kresba), kteří projekt připravují poslední dva roky. O sazbu textu a komiksových bublin se postaral zkušený font-maker a letterer Miloš “Mankin” Mičátek. 

Aby se tento příběh stal skutečností a dostal se Vám do rukou v tištěné podobě, autoři potřebují vaši podporu. Pro tento účel jako první český komiksový projekt připravili a spustili kampaň na crowdfundingovém portálu Kickstarter, kde se jednak můžete dozvědět ještě více o projektu samotném, ale především jej finančně podpořit. Proto neváhejte, vyberete si z široké nabídky skvělých odměn, šiřte a sdílejte informaci o projektu, a staňte se tak jeho součástí!

Odkaz na Kickstarter kampaň, kde můžete přispět: http://bit.ly/ksonthecoastofdreams.
Odkaz na BLOG o projektu: http://bit.ly/OTCODblog

A tady ještě další ukázky:





Žádné komentáře:

Okomentovat