2014-05-04

#612: 7. května 2013 se koná komiksová akce, na které jste ještě nebyli

KOM!KS: Současné umění a hudba pod jednou střechou

Za akcemi, kde se potkává komiks a pop art s elektronickou hudbou, se jezdí běžně do Berlína. Ve středu 7. května 2013 se něco takového bude dít konečně i u nás. V pražském prostoru Microna proběhne vernisáž Bereniky Saudkové a Car2na a stylová warehouse party s projektem CATZ N DOGZ, který patří mezi špičku současné house music. 

Hudební party v galerii, která původně ani nebyla galerií, to nejzajímavější z elektronické scény a mladí výtvarníci – přesně takový mix mají znalí fanoušci současné kultury nejraději a díky akcím jako je KOM!KS už za nimi nemusí cestovat nikam daleko. V modřanské budově Microna, kde momentálně sídlí galerie Art Salon S, mají tohle všechno pod jednou střechou a v té nejlepší kvalitě. "Koncept KOM!KS ale vzniknul z druhé strany. S Lumierem a s Fattym M jsme chtěli přivézt naše oblíbence CATZ N DOGZ, kteří v Praze ještě nikdy nehráli. A protože rádi děláme party "jinak", rozhodli jsme se pro tenhle berlínský směr a spojili house music s výtvarným uměním. Navíc prostor Microny si o to přímo říkal," vysvětluje jeden z trojice známých DJů, Michal Růžička – DJ Schwa. 

Akci KOM!KS zahájí v 18:00 vernisáž dvou mladých malířů a kreslířů Bereniky Saudkové a Car2na, jejichž tvorba vychází nejen z klasického komiksu, ale i z lásky ke starým filmům a celkovému duchu doby kolem poloviny 20. století. V jejich dílech se promítá zejména vliv "pin-up girls", tedy obrázků spoře oděných žen ladných křivek, které ve své době zdobily zejména pánské skříňky a přídě amerických bombardérů. Tato část akce proběhne v horním patře Microny a doprovodí jí house DJs Pat Heart, Alex Neivel, IM Cyber a Animal Print. Po desáté hodině se pak všechno dění přesune o spoustu podlaží níže, do atomového krytu pod budovou. 

Noční program bude patřit trojici organizátorů party KOM!KS, DJům Lumiere, Fatty M a Schwa a jejich hostům – house projektu CATZ N DOGZ. Tito dva Poláci minulý rok namixovali Essential Mix pro legendární stejnojmenný pořad Peta Tonga a BBC Radio 1. To, že jsou momentálně skutečně in, potvrzuje i jejich umístění v TOP 100 nejlepších producentů na Resident Advisor. 

Něco speciálního připravilo pro event KOM!KS také vydavatelství Comics Centrum, které v současné době pracuje na velkolepém projektu – vydání "Kurva velkýho Sin City", tedy všech dílů slavné série Franka Millera v jedné knize. V rámci vernisáže budou k zakoupení komiksy z nabídky e-shopu comicscentrum.cz se slevou a na samotné party se pak mohou návštěvníci těšit na stylovou Sin City chill out zónu. 
Berenika Saudková dokáže nalákat nejen milovníky komiksu a house music.

Více informací o party KOM!KS: http://www.facebook.com/events/819140484767713/
Více informací o výstavě KOM!KS: http://www.facebook.com/events/650148661707760/

KOM!KS warehouse party & art exhibition
středa 7.5.2014 - Praha, Microna 
18:00 vernisáž 
  • umělci: Berenika Saudková, Car2n 
  • DJs: Pat Heart, Alex Neivel, IM Cyber, Animal Print
22:00 party 
  • CATZ N DOGZ (PL), Schwa, Fatty M, Lumiere


Žádné komentáře:

Okomentovat