2014-01-03

#439: Výhled na Comics Blogu

Je otázka, o čem vlastně povídat? S Comics Blogem, když jsem ho zakládal v dubnu 2013, jsem měl poměrně jednoduché plány. Chtěl jsem si vytvořit vlastní stránky, kde budu publikovat svoje názory na všechny možné komiksy, které u nás vycházejí. Původně jsem recenze na komiksy prezentoval na Necronomiconu, ale tak nějak jsem si říkal, že tyhle stránky by měly zůstat věrné hororu. A tak se na nich komiks omezí a všechen se přesune na Comics Blog.

Jsem grafoman, to je asi celkem důležitá informace, a musím něco psát. Proto na Comics Blogu vycházejí dva články denně, i když tedy jen ve všední dny. Většinou to jsou recenze a myslím, že v roce 2014 to bude velmi podobné. Chci se zaměřit hlavně na recenze komiksů, jako vedlejší pak budou různé propagační články, rozhovory, případně i recenze filmů, i když i od těch bych chtěl upustit. Tady by mělo být zaměřeno jen na komiks v jeho klasické podobě, tedy na komiks, který vychází v České republice. Věnovat se i tomu zahraničnímu, který nevychází překladově, časově prostě nezvládám.

Pokud si udržím dosavadní tempo, celkem brzy se na Comics Blogu objeví tisící článek a je jasné, že se jich spousta v tom objemu ztratí, což bych nerad. Pro tyto účely jsem se rozhodl vytvořit wiki stránky, kde bude možné se k jednotlivým recenzím proklikat podle toho, co čtenáře zajímá. Prostě si přes různé kategorie najdete ty komiksy, které vám něco řeknou, samozřejmě za předpokladu, že vás zajímá můj názor. Myslím, že na těch stránkách najdete recenzi snáz a dostanete se i k těm, které byste jinak minuly. Na Comics Blogu přece jen není tak dobrá orientace. Pořád je to jenom blog.

Tohle je jedna novinka, kterou bych rád spustil snad co nejdříve. Uvidíme, jak to půjde, protože ono je třeba tam nahrát nějaké ty staré odkazy, a to holt nějaký čas zabere, když si vezmete, že jenom v prvním roce existence jsem pro Comics Blog napsal více jak 400 článků... Strašné číslo. V tomhle jsem trochu šílenec, když si vezmete, že další píšu pro Necronomicon. Nemluvě pak o Filmovém deníku, kde jsem ale příspěvky zredukoval na krátké komentáře, které jsou i na mém profilu na ČSFD.

Aby těch novinek nebylo málo, tak rád bych také spustil stránku, kde si ode mě bude moct něco koupit. Bude se jednat o součást Comics Blogu, kde budu sem tam aktualizovat to, co prodávám. Samozřejmě mluvím o komiksech. Mám jich celkem dost. Některé už nechci, což platí hlavně o amerických sešitech. Ale k tomu také časem. Nebude se jednat o nějakou speciálně dělanou stránku, prostě seznam toho, co bude na prodej a vy se ozvete, pokud byste měli o něco zájem. Nemůžu slíbit, že je nakonec prodám, ale hodně zvažuji i prodej limitek, které jsem si zakoupil. Tak průběžně kontrolujte horní menu, jestli tam nepřibude stránka "Prodám".

To je k novinkám celkem všechno. Mým cílem je dál vám prezentovat moje názory, v nichž se snažím dávat důraz na objektivitu, i když někdy se nechám unést. Ale kdo ne? Někdy vás nějaký komiks tak nadchne, že prostě nechcete vidět ty špatné stránky. Zároveň se pro vás snažím objevovat i zajímavé komiksy, které možná nejsou tak známé, ale stojí za pozornost. Musím říct, že právě tohle objevování, to je na tom to nejkrásnější. Dovídám se o komiksech, které jsou málo známé, ale přitom jsou krásné. Objevuji další, nové světy a zjišťuji, jak úžasně široké médium komiks je. Dřív jsem si myslel, že je to jen komiks superhrdinský. Ani se mi nezdálo o tom, co všechno komiks je. Stále mě nepřestává fascinovat.

Na závěr, protože se to v závěru nejlépe vyjímá, bych chtěl poděkovat všem, kdo na Comics Blog někdy zabrousili a něco si přečetli. Ať už jste se mnou souhlasili nebo nesouhlasili, jsem rád, že jste sem nakoukli a možná zde zůstáváte nadále. Děkuji za všechny komentáře, hlavně za ty smysluplné. Snad budete dál rádi číst další recenze, které se zde objeví. Kdyby vám tu nějaká chyběla, dejte vědět. Pokusím se to napravit. Těch komiksů je strašné množství. Jsem za to rád. Ještě jednou: Díky všem!

2 komentáře:

  1. Držím palce, ať se vše daří podle plánu. Čtu tu skoro všechny články, ale recenze před čtením komiksu nečtu, jen koukám na hodnocení, někdy jsou tam totiž menší spoilery. Jinak (až na občasné pravopisné chyby) nemůžu mít výtky, příspěvky jsou čtivé, informativní a člověk se dozví zajímavé informace i okolo konkrétního komiksu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Snažím se ty chyby omezit, ale vím, že to není úplně dokonalé... Jsem ale rád, že ty názory někoho zajímají! Ještě jednou díky.

      Vymazat