2016-04-21

#1149: Crew2 č. 52 - 55 %


Crew2 č. 52
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2016. Vydání má 74 barevných stran a prodává se v plné ceně za 99 Kč přes internet (Seqoy)/předplatné nebo 149 Kč (na stáncích).

Obsah čísla:
Crew žije!: Rozloučení s fenoménem (Jiří Pavlovský)
Drůbky (žebříčky, zprávy, aktuality a tak podobně)
Ekhö - Zrcadlový svět: New York 2 (Scénář: Christophe Arleston, kresba: Alessandro Barbucci) 
Lobo: Končím (Scénář: Alan Grant, kresba: Carlos Ezquerra)
Hellblazer: Rudá hrobka 4 (Scénář: Mike Carey, kresba: Marcelo Frusin)

Tak se loučíme. "Crew2" s pořadovým číslem 52 je posledním vydáním tohoto magazínu a vy se holt musíte smířit s tím, že ani nový formát nakonec nevedl k tomu, aby se dál ve vydávání časopisu pokračovalo. Nakladatelství Crew se rozhodlo, že vydávání časopisu utne ve chvíli, kdy se uzavřou příběhy, které zde byly rozjeté. V tomto díle tedy dojde dokončení první díl "Ekhö" a také dojde na Johna Constantina a jeho "Rudou hrobku". Kromě toho se také do posledního "Crew2" dostal Lobo, který tak zaplnil prostor, jež by jinak zůstal prázdný, protože žádná delší série už rozjetá nebyla. Je to loučení takové smutné nostalgické a bohužel ani ne tak velkolepé, jak by si jeden přál. Pro mě i proto, že jsem Loba nikdy neměl příliš v lásce.

První v sešitě přichází dokončení "Ekhö - Zrcadlový svět: New York", což je komiks, který vás může nadchnout, ale také jít mimo vás. Na jednu stranu se toho děje strašně moc, na druhou stranu tvůrci vměstnají do dění až příliš a příběh má vražedné tempo. To vede k tomu, že je zde detektivní zápletka vyřešena nesmírně rychle, což se tvůrci snaží zastřít tím, že se řeší ještě něco dalšího. Tohle by si zasloužilo rozpracování do něčeho rozsáhlejšího, ale chápu, že není tak jednoduché v Evropě vydat rozsáhlejší sérii která zase nebude moc ukecaná. Možná by to ztratilo kouzlo. Komiks je ale sexy, má krásnou kresbu, která je výtečná hlavně ve chvíli, kdy jsou kreslena různá monstra, ta vypadají prostě skvěle. Hlavně místní metro mě dorazilo. Doufám, že se česky dočkáme i zbylých dvou příběhů.

Následuje Lobo... Jak jsem řekl, tohle není moje oblíbená postava, takže jsem nic moc nečekal, ale musím uznat, že tohle je příběh, který je místy vtipný, navíc mu tvůrci dávají dobré tempo tím, že akce je v podstatě beze slov. A nutno říct, že je to akce celkem nápaditá, za což mohou hlavně propriety, které Lobo normálně nosí na sobě. Sem tam jsem se skutečně zasmál, tudíž považuji tento příběh za poměrně povedený. Lobo celkem hlásí, což je fajn, ale pro mě je to pořád i tak jenom chvilková jízda, ze které, když vystoupím, tak si ji nebudu chtít opakovat. A co že si to "Crew2 č. 52" nechává na konec? Jasně, uzavření příběhu s Johnem Constantinem.

"Rudá hrobka" je příběh, který má skvěle tajemnou atmosféru, jež vás sama o sobě dovede dostat. Jenže pak je tu právě tenhle čtvrtý příběh, který má hned na začátku twist, o kterém stále ještě nejsem přesvědčený, jestli je tak dobrý, anebo tak špatný. Balancuje na hraně a myslím, že pro někoho z ní spadne. Přesto je následně děj celkem dobře akční a drsný a je uzavřen tak, jak se k němu hodí. Navíc se otevírají vrátka pro něco dalšího. Docela si dovedu představit, že by vyšel Constantine knižně a trochu v to doufám, protože tahle postava má pro mě velký potenciál. Jinak je to už ale všechno. "Crew2" se uzavírá a my jen můžeme doufat, že nakladatelství Crew přijde s něčím dalším, novým, zajímavým, jiným, jak naznačuje. A i kdyby ne, těch komiksů vydává Crew tolik, že je pořád na co se těšit.

"Crew2 č. 52" zakoupíte na stránkách Crew.

Žádné komentáře:

Okomentovat