2014-10-23

#769: Hellboy v luxusním sebraném vydání skutečně vyjde

Fanoušky Hellboye čeká na Vánoce velký dárek. Unikátní vydání kultovního komiksu Mikea Mignoly si už do této chvíle předplatil dostatečný počet zájemců a "Pekelná knižnice" tak určitě vyjde. Možnost objednat si raritu, kterou připravuje vydavatelství Comics Centrum, mají čtenáři do konce října. Comics Centru se tedy již podruhé vyplatilo, že vsadilo na crowdfunding.

Hellboyův osud měli v rukou sami čtenáři, podobně jako tomu bylo v případě vydání "Kurva velkýho Sin City". Vzhledem k náročné realizaci a vysokým nákladům "Pekelné knižnice" bylo nutné nashromáždit minimálně tři sta objednávek předem, jinak by Comics Centrum od plánovaného projektu ustoupilo. Nyní je ale jisté, že unikátní vydání vyjde a k Vánocům dorazí Hellboy všem předplatitelům v té nejlepší formě. Pro vydavatelství je to po „Kurva velkým Sin City“ další úspěch a důkaz toho, že o unikátní verze kultovních komiksů je zájem. 

"Zájmu a důvěry čtenářů si nesmírně vážíme. "Hellboy" je opravdu unikátní dílo a jako takový si jedinečnou péči určitě zaslouží. V příštím roce se tak mohou všichni těšit na pokračování "Pekelné knižnice" a vlastně už i na zcela nové díly. Ale nepředbíhejme, teď se soustředíme na to, aby realizace tohoto "Hellboye" dopadla co nejlépe a každý jeho budoucí majitel z něj měl co největší radost," komentuje úspěch ředitel vydavatelství Comics Centrum Václav Dort.

Důvod, proč se Hellboy těší takové oblibě mezi dospělými čtenáři a právě pro ně má smysl připravovat nestandardní vydání, je prostý – Mike Mignola pracuje s chytrým příběhem, který vychází ze starých pověstí. "Vždycky jsem přiznával, odkud beru inspiraci. Protože původní pověsti četlo jen pár lidí, mám pocit, jako bych je mezi nás vracel. Znovu je představoval všem, kdo nikdy nečetli japonská lidová vyprávění o hlavách, které si jen tak lítají světem a snaží se někoho zabít," vysvětluje Mike Mignola. 

Velkoformátový svazek "Hellboy: Pekelná knižnice kniha první" obsahuje první čtyři díly komiksu ("Sémě zkázy", "Probuzení ďábla", "Spoutaná rakev" a "Pravá ruka zkázy") doplněné o nikdy nepublikované skici a komentáře Mikea Mignoly. Další specialitou vydání je chronologické řazení povídek ze třetí a čtvrté knihy. Unikátní je i samotná podoba vydání – šitá knižní vazba v kvalitním černém plátně, se zlatoražbou na titulu a na hřbetě, s vlisovaným obrázkem a červenou stužkou. Kniha má cenu 2 200 Kč. 

Všichni, kdo s objednáním raritního Hellboye otáleli, mají možnost to napravit do 31. října 2014. A pozor: "Pekelná knižnice kniha první" vyjde jen jednou, dotisk se neplánuje. Více informací naleznete na www.comicscentrum.cz. comics Centru se vyplatilo vsadit na unikátní, speciální vydání, a tak je jen otázkou co bude nakladatelství crowdfundingem vydávat příště. Určitě máme jistotu, že se pokusí o "Pekelnou knižnici knihu druhou", ale že by skončilo jen u toho?

Žádné komentáře:

Okomentovat