2014-04-16

#586: Gantz 3 - 90 %

Gantz 3 (ガンツ)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2014. Původně vyšlo jako kapitoly 23 až 34 v sérii "Gantz" (japonsky ガンツ, v japonské transkripci Gantsu) souborně v roce 2001 u Shueisha, Inc. České vydání má 224 stran a prodává se v plné ceně za 199 Kč.
Knihu zakoupíte v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Hiroja Oku
Kresba: Hiroja Oku

Hodnocení, které je výše uvedeno, je jednoznačně ovlivněno subjektivními pocity, ale pokud máte rádi akci, sci-fi, mimozemšťany, vztahové drama a také velká ňadra, tak tenhle komiks si neskutečně užijete. Pravda, Hiroja Oku je neskutečně ukecaný a v tomhle díle se skoro nic nestane, ale skryté touhy fanouška téhle mangy jsou naplněny měrou vrchovatou. Pokud se vám líbila postava Kišimoto, to je ta prsatá dívka, tak v tomhle díle si její nahotu užijete skutečně naplno. Hiroja Oku se vůbec nestydí a některé úhly záběru, které používá, jsou až neskutečně sexy, až pornografické. Není toho zase tolik, abyste si nemysleli, ale vaše úchylná část si stejně užije dost.

Hiroja Oku má dar toho, že se nebojí zobrazovat fantazie, které má průměrný puberťák, co má na obličeji pěknou zahrádku beďarů a šanci, že si alespoň jen sáhne, na bodu mrazu. Přesně takový je Kei, i když jeho vzhled je přece jen až moc mainstreamový, než aby mohl být označovaný za naprostého outsidera. Přesto je panic, a když se k němu Kišimoto nastěhuje, je to pro něj jako splnění všech fantazií, které nikdy nechtěl dát najevo, tedy alespoň pokud nebyl mezi svými nerdovskými přáteli. Ocitáte se v mysli puberťáka a víte, pokud jste mužského pohlaví, že ono to tak opravdu funguje. No jo, někteří z nás prostě nad velkými přednostmi musejí slintat. A Hiroja Oku to ví, sám je nejspíš takový, a nemá problémy to prezentovat. Tahle otevřenost se mi líbí.

Kniha o 224 stránkách samozřejmě není jen o tom, jak je Kei hotový z toho, že má nádhernou spolubydlící, v jejíž přítomnosti má problémy s tím, aby zamezil neustálé erekci. Přece jen se setkáváme s nějakými těmi postavami a odhalujeme nové skutečnosti, které dojdou pochopení až v následujícím ději. Celá kniha je spíše o tom, že se skupina připravuje na novou misi a snaží se dál žít v normálním světě. Navíc s novou misí přicházejí i noví účastníci, a tak se situace celkem vyostřuje, protože svět nefunguje na tom, že si lidé pomáhají, ale i na tom, že si ubližují. A většinou jsou v tomhle směru docela vynalézaví. Nevím, jestli byl Hiroja někdy šikanovaný, ale pokud ano, zakusil si svoje a šikana v Japonsku rozhodně není příjemnější, než kdekoli jinde.

"Gantz" je série, na jejíž každý díl se těším a tentokrát jsem věděl proč. Tohle je naplnění mých fantazií o tom, jak by se mohl příběh vyvíjet. Je to úchylné, je to bizarní, je to ujeté, ale pořád je zde příběh, který je zajímavý a který stojí za to číst, protože je zde napětí a očekávání toho, co přijde. Myslím si, že po pár misích tohle nadšení vyprchá, ale v současné době je to přesně to, co mám na japonské tvorbě rád. Nezakrývá nic, co se děje v lidské hlavě, je to hodně sexistické, ale pořád to vypráví něco, co stojí za to. Když vám "Naruto" nebo "Bleach" přijdou moc dětinské, tak tohle už je opravdu pro větší chlapce. Trošku se i divím, že tu někde není informace o přístupnosti, protože tady jsou obrázky, které podle všeho nejsou vhodné pro nevinnou dětskou duši.

Na Comics Blogu najdete recenze na knihy:
"Gantz 1"
"Gantz 2"

Žádné komentáře:

Okomentovat