2013-12-19

#427: Crwecon 2013 (fotoreportáž)

Trochu mi to trvalo, než jsem se k tomu dostal, ale nakonec se mi přece jen podařilo několikrát kliknout a nahrát fotografie z Crweconu, které jsem chtěl zveřejnit už víkend po konání Crweconu 2013. Někdy ale člověk prostě nemůže mít všechno hned. Tady vám tedy představuji pár fotek z toho, čeho jsem byl svědkem. Bohužel jsem toho moc nestihl, čas mě tlačil a já spíš lítal z místa na místo, abych viděl alespoň něco.
Jediná přednáška, kterou jsem pořádně stihl, byla tahle o Top Cow Universe, kde jsem se alespoň dověděl něco nového, co jsem nevěděl. Návštěva na přednášce nízká, ale ve velkém sále byl zrovna Kamil Bernášek.
Vzhledem k tomu, že Marco Turini byl hostem na pozdější přednášku, ale bylo by škoda ho nevyužít, když už se na akci ukázal, přišel i na přednášku o Top Cow Universe, protože zrovna dělal na "Artifacts".
Pokud se chcete o Marcovi dovědět něco víc, tak jsem s ním již dělal krátký rozhovor.
Crwecon byl hlavně o komiksech, tak se také museli prodávat. Já sám jsem si jich odnesl domů docela dost. Rada pro příště: Autem se tři plné tašky převážejí mnohem lépe než městskou hromadnou dopravou.
Na výběr nebyly jen komiksy, ale v podstatě všechno, co se komiksu alespoň trochu týkalo.
Já na reklamní předměty, merchandising a figurky moc nejsem, ale brácha, který komiks moc nemusí, si zde koupil alespoň mluvícího Teda.
U stolů s knihami a sešity bylo plno v podstatě pořád. No, když si lidé naobjednají každý skoro třicet knížek, nemůže to jít úplně bleskově.
Někteří prodejci se oháněli skutečně nadpřirozenou rychlostí.
Počasí vyšlo nádherně, takže se dalo skvěle posedět i venku. Konečně jsem se mohl seznámit s Pavlem Štechmilerem (galerie například zde), s nímž jsme plánovali jeden kraťas, ale nakonec to nevyšlo. Nebo že by ještě časem něco vzniklo?
Došlo i na dražbu, ale už jsem si koupil něco od Turiniho, navíc ta hromada komiksů taky stála dost, a tak už na další umění nezbylo. Navíc jsem se na dražbu dostal vlastně jen proto, že po ní následovalo povídání s Marcem Turinim.
Na Crweconu se poprvé pořádně představilo nakladatelství RandO Comics, které vydalo Marcův komiks "E.V.A.". Na Crweconu se sešla celá Marcova rodina - manželka i malá dcerka.
Na tomhle slidu (níže) Marco ukazoval, jak vatou vybarvoval svůj komiks "E.V.A." pomocí vaty a přáškových barev.
Tady už je výsledek v barvě, verze, která se v podstatě objevila v komiksu. V komiksu je ale stránka ještě o něco temnější.
Marco ale nekreslil jen svůj komiks "E.V.A.", ale zrovna pracoval i na komiksu pro DC s Batmanem. Jedná se o komiks "Legends of the Dark Knight 51: The Pain Cellar".
Tady je Marcův tribut k Frankovi Frazettovi a jeho tvorbě. Najde na zadní straně obálky ke komiksu "E.V.A.".
A nakonec ještě obálka Marcova art booku, který u nás také vyšel a na který možná časem také napíšu článek. Chce to se jen přimět a všechno bude.
Tohle není ani tak fotoreportáž, jako spíš taková menší foto galerie. Moc jsem toho opravdu nestihl, jen ještě prezentaci toho, co bude Albatros vydávat a co ne. U toho jsem ale neměl foťák. Na Crweconu 2013 jsem si ale konečně uvědomil, že přece jen byla chyba se těmhle akcím vyhýbat. Tak snad zase příště a s reportáží trochu dřív. Když tohle píšu, vzpomínky jsem silně vybledlé.

Žádné komentáře:

Okomentovat