2021-06-18

#DP177: Smrt Doctora Strange

 Autorem článku je Daniel Palička

Doctor Strange je jeden z nejznámějších superhrdinů marvelovského vesmíru. Takzvaný “Sorcerer Supreme” neboli “Nejvyšší čaroděj” se poprvé objevil v komiksu Strange Tales #110. Za jeho vznikem stáli scénárista Stan Lee a kreslíř Steve Ditko. Postava neurochirurga Stephena Strange, která byla obdařena magickými schopnostmi, se v průběhu let dočkala velkého vývoje. Později se stal vůdcem týmu Defenders a stál v čele uskupení Illuminati, které bylo složeno z nejchytřejších superhrdinů Marvelu.

Svou největší slávu Strange bezpochyby zažil ve chvíli, kdy byla v roce 2016 vydána jeho filmová sólovka s Benedictem Cumberbatchem v hlavní roli. Díky ní se o postavu zvýšil zájem, což nakonec vedlo k vydávání jeho první pravidelné sólové série, kterou psal zkušený marvelovský veterán Jason Aaron. Po Aaronově sérii jsme se dočkali hned několika dalších více či méně úspěšných runů, z nichž nejpamátnější je podle mě ta, kterou v rámci Marvel Legacy psal Donny Cates. 

Nyní se však schyluje k události, která nemá obdoby.


I když... posuďte sami.


Na září letošního roku je naplánována událost “The Death of Doctor Strange”. Půjde o petisešitovou minisérii, kterou napíše Jed MacKay a nakreslí Lee Garbett. “The Death of Doctor Strange” má mapovat poslední kapitolu života Doctora Strange. Dozvíme se, jak slavný kouzelník marvelovského vesmíru umřel, a také kdo se stane jeho následovníkem.


Vydavatelství Marvel zveřejnilo první propagační plakát, na který se můžete podívat přímo zde: 

Kromě něj se také můžete podívat na obálku prvního čísla, kterou nakreslil Kaare Andrews:


Co si o plánovaném příběhu myslíte? Těšíte se na něj?

Žádné komentáře:

Okomentovat