2021-06-16

#DP176: Runaways oslaví sto čísel

 Autorem článku je Daniel Palička

Série Runaways byla na komiksový trh poprvé uvedena v roce 2003. Komiks o mladých nezkušených teenagerech se dočkala masivního úspěchu. Není tedy divu, že se v budoucnu dočkala hned několika pokračování. 

Tento netradiční superhrdinský tým byl vytvořen Brianem K. Vaughanem, scénáristou, který se v současnosti proslavil svým autorským počinem Sága vydávaným u vydavatelství Image. Stvořil teenagerovské hrdiny, kteří se od klasických hrdinů marvelovského univerza výrazně lišili.  

Po odchodu Briana K. Vaughana se na sérii vystřídalo hned několik různých tvůrců, přičemž v současnosti ji píše oceňovaná scénáristka Rainbow Rowell. Ta se mimo jiné chopí připravovaného speciálu ku příležitosti 100. čísla samotné série, v němž bychom se měli dočkat hned několika zcela nečekaných, velmi důležitých zvratů, jež mají mít následky na budoucí dění. Kromě ustálených výtvarníků série, Andrého Genoleta a Krise Anky, se také dočkáme hostujícího Adriana Alphony, kreslíře, který spolu s Brianem K. Vaughanem hrdiny z Runaways stvořil.  

Jubilejní sté číslo Runaways dorazí na komiksové pulty 11. srpna letošního roku. Těšíte se? 


Žádné komentáře:

Okomentovat