2015-12-10

#1057: Mimoni 2: Příšerná panika - 60 %

Mimoni 2: Příšerná panika (Minions 2: Evil Panic)
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2015. Původně vyšlo jako "Minions 2: Evil Panic" v roce 2015. České vydání má 48 stran a prodává se v plné ceně za 149 Kč.
Knihu zakoupíte v knihkupectví Minotaur.

Scénář: Stéphane Lapuss'
Kresba: Renaud Collin

Tak Mimoni asi podle všeho opravdu táhnou, protože nakladatelství Crew se rovnou pustilo i do druhého dílu komiksové řady, a to i přesto, že se jedná o komiksy beze slov, což by někomu mohlo vadit. Na druhou stranu je to aspekt, který je velmi přínosný, protože ty jednotlivé stránkové stripy jsou srozumitelné a je možné je prezentovat v podstatě kdekoli na světě, hlavně v případě, pokud tam mají kino a místní děti si Mimoně opravdu oblíbily. Ano, tenhle komiks hodně stojí na marketingu a na tom, že postavy jsou známé, ale to ještě neznamená, že samotné komiksy jsou špatné a vůbec nestojí za přečtení, nebo v tomhle případě spíše za prohlížení.

Obsah je standardní forma, jak jsem psal výše, která vychází z toho, že jednotlivé stripy jsou jednostránkové. Je zde ale určitý uvozující příběh, který se celou touhle knihou prolíná a který je spojený s tím, že Mimoni se mohou proměnit ve svou fialovou verzi, která všechno sežere a je pořádně nebezpečná, protože je nesmírně divoká. Na začátku knihy máte příčinu toho, jak k tomuto stavu Mimoňů došlo, na konci knihy pak zase ukončení této linie, tedy scénu, ve které se najde řešení na to, jak se s nebezpečnými Mimoni vypořádat. Všechno samozřejmě v souladu s tím, že je komiks pro děti. A tak opravdu nečekejte nějaké drsné scény, ale všechno pěkně v humoru, na který jste zvyklí od prvního dílu. Anebo i z filmů.

Musím říct, že je to právě skutečnost, že je komiks beze slov, která mi uhranula a která se mi na celé sérii líbí. Jasně, v tomhle dílu je hodně SFX, ale v případě Mimoňů to není na škodu a nějak se to k jejich blbnutí hodí. Kromě toho, že je komiks beze slov, se mi v případě druhého dílu líbí i ten rámec, do kterého je celé dění zasazeno. Je zde celkem velké množství stripů, které s fialovými Mimoni nemají nic společného a stojí v klidu samy o sobě a mohly by být součástí jakéhokoli sešitu, ale právě rámcový příběh je tak celkově příjemný a dává druhému dílu nádech profesionality a něčeho trochu navíc. I přesto se nemohu zbavit dojmu, že pokud jste viděli film a četli první sešit, už tak nějak nemůžete získat nic navíc, co by vás dostalo.

"Mimoni 2: Příšerná panika" je docela zábavným sešitem, který ale nijak nevybočuje z řady a v případě, že jste toho s Mimoni viděli nebo četli trochu víc, tak už může být jejich kouzlo malinko omšelé. Přesto zde najdete celkem dost k tomu, abyste se na chvilku zabavili. Pokud to ale jen tak prolétnete, bude to opravdu jenom chvilka. Ale tak pro děti je to pořád celkem vhodné a ten groteskní styl komiksu rozhodně neubližuje, naopak, dává mu určitou rozpoznatelnou značku. S tím krásně souzní i kresba, na kterou si docela snadno zvyknete a zjistíte, že dává jednotlivým vtipům hodně, aby skutečně udeřily tak, jak mají.

Komiks "Mimoni 2: Příšerná panika" zakoupíte na stránkách knihkupectví Arkham.

Na Comics Blogu najdete recenzi na knihu "Mimoni 1: Banán!".

Žádné komentáře:

Okomentovat