2015-11-18

#1040: Nekupujte dětem bublifuk, ale Bublifuk!

A možná nejen dětem, možná kupte "Bublifuk" i sobě! V pátek 13. listopadu 2015 tiskárna vytiskla první díl komiksové revue "Bublifuk" a od pondělí 16. listopadu 2015 ji začalo nakladatelství Triton rozesílat předplatitelům a rozvážet do knihkupectví. Revue je určená klukům a holkám od 7 do 12 let a ne náhodou jsou na prvním místě kluci. Čtenáři se mohou těšit na roboty, mušketýry a vynálezce, na komiksy napínavé, tajemné i veselé.

Spousta bublin pro každého, kdo se nebojí číst, spousta obrázků pro toho, kdo není líný se koukat! Zkrátka pro všechny, kterým komiks není fuk. "Bublifuk" připravila ve spolupráci s předními českými komiksovými tvůrci Klára Smolíková, ale vsadila i na několik černých koní. 

Na co se můžete těšit v prvním čísle Bublifuku?
  • "Fernando a Stella předbíhají dobu" a vynalézají kolo! Napsal Jiří W. Procházka a nakreslil Vojtěch Šeda.
  • "Piráti na suchu" mají ostrov na obzoru! Napsala Klára Smolíková a nakreslil Lukáš Fibrich.
  • "Jak se dělá komiks", ve kterém myšák Chlup vysvětlí, kdo je kdo v komiksu! Napsala Klára Smolíková a nakreslil Viktor Svoboda.
  • Roboti "Píp a Půp" a nečekaná oslava! Napsal Martin Šinkovský a nakreslil Ticho 762.
  • "Zelený vlk" a příhoda "Strach má velké oči"! Napsala Kimea a nakreslil Karel Jerie.
  • "Prakomiksy"! Karla Ladislava Thumu představil Tomáš Prokůpek.
  • "Tři mušketýři" a příhoda "První zkušenost"! Napsal a nakreslil Petr Kopl.
  • "Hilfréd Hubertus Babočka" a příběh "Vzpoura strojů"! Napsal a nakreslil Tomáš Kučerovský.
  • "Trampoty principála Piškoty" a epizoda "Největší stan"! Napsal Jiří W. Procházka a nakreslil Petr Šrédl.
  • "Knihomol Bubu" a příhoda "Ztracený komiks". Podle námětu Ondřeje Buchala napsala a nakreslila Bára Buchalová.
  • A veselá dikobrazí stránka s kreslenými vtipy Anety Žabkové, Vhrsti a Báry Buchalové.
Jak je vidět, stojí za tvorbou této revue skutečně povolaní autoři, jejichž jména příjemně překvapují a zaručují kvalitu.

Proč přichází na svět "Bublifuk"?
Chybí původní komiksová tvorba pro začínající čtenáře, kteří se potřebují rozečíst. Chybí prostor, kde by byly postupně na pokračování publikovány původní komiksy pro děti a mládež. Chybí bláznivé obrazové světy, ve kterých se mořské vlny otírají o boky pirátských lodí, v dílnách se konstruují úžasné vynálezy a z temných lesů se mluvící vlci vydávají na osamělou pouť, při které překonají vlastní strach. 

Na nedostatek současné komiksové četby od českých autorů začínají poukazovat též knihovníci a učitelé. V "Bublifuku" si proto autoři vytkli za cíl tematizovat komiks jako takový. Pravidelně se bude objevovat seriál "Jak se dělá komiks" a rubrika představující historii české komiksové tvorby.

Jak často a kde bude Bublifuk k mání?
Komiksová revue začíná vycházet se čtvrtletní periodicitou a bude k mání v knihkupectvích. Zájemci si mohou na adrese distribuce@triton-books.cz objednat první čtyři čísla za zvýhodněnou cenu 200 Kč!

Přímo objednat si můžete první číslo na stránkách nakladatelství Triton, kde můžete rovnou zakoupit i zmiňované předplatné. A abyste věděli, do čeho jdete, zde si můžete přečíst rozsáhlou ukázku z nové komiksové revue "Bublifuk".

Žádné komentáře:

Okomentovat