2015-01-27

#837: Jestli máte čas, zkuste se vydat na PragoFFest (29. 1.-1. 2. 2015)

Je to hodně na poslední chvíli, ale kdyby se vám podařilo do Prahy dostat anebo v našem hlavním městě přímo bydlíte, tak tenhle víkend je tam program, který by mohl zaujmout i komiksové fandy!

Návštěvníci čtyřdenního festivalu si mohou zahrát pestrý výběr her - od videoher přes hudební, taneční, deskové, karetní, miniature až po hry na hrdiny. Je plánován bohatý přednáškový a diskusní program o videohrách, nejen o "League of Legends". Chybět nebudou besedy a autogramiády s osobnostmi videoherní a YouTube scény. Připravujeme prestižní turnaje o ceny, včetně úvodního turnaje Mistrovství ČR v počítačových hrách o 10 tisíc Kč. V programu je i přednáškový program pro hráče válečných her miniatur "WarGameCon" a pořady pro hráče RPG.

Fanoušci sci-fi nepřijdou o pořady o "Star Wars", "Star Trek" a "Stargate", ale ani o "Doctora Who", "Červeného trpaslíka" a mnohé další seriály, filmy a knihy. Potěší je předváděcí stánky Matematicko-fyzikální fakulty UK i program FutureConu, věnovaný vědě a technice.

Fanoušci Japonska a japonských kreslených fenoménů manga a anime ani letos nepřijdou zkrátka díky programu Advík Zima. Pro příznivce jiných kreslených fenoménů jsou připraveny pořady v ComicsConu a PoníConu (o seriálu "My Little Pony").

Program Knihovna je připraven ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze a věnuje se literární fantastice. Hosty bude řada českých spisovatelů a spisovatelek i redaktorů časopisů.

Další programová linie a její přednášky, besedy, projekce, soutěže a workshopy jsou připraveny pro fanoušky "Harryho Pottera", "Pána prstenů", "Hobita" a obecně fantasy a historie.

MoveCon je pro ty, kdo se chtějí naučit základy tanců, bojových umění a šermu.

Ve speciálním programu lze najít novou kostýmovou soutěž PragoCosplay, pojízdnou knihovnu, výstavu obrazů a mnoho dalšího.

Další informace o programu naleznete na stránkách www.pragoffest.cz.

O PragoFFestu:
PragoFFest vznikl v roce 2010 rozšířením tradičního Pragoconu (od 1997) o bohatý videoherní program a zajištěním lepší organizace a služeb (včetně občerstvení a ubytování). Festival pořádá neziskové občanské sdružení SFK Avalon, pořadatel série FFestivalů, ve spolupráci s fanouškovskými komunitami a kluby, ale i s profesionálními partnery.

První PragoFFest v roce 2010 navštívilo přibližně 800 účastníků, druhý 1400, třetí přes 2000 a čtvrtý přes 2400, s rostoucí spokojeností. Pátý PragoFFest 2014 byl dosud největší, navštívilo ho přes 3000 fanoušků a hráčů.

Hlavní programy PragoFFestu:
  • PragoCon = bohatý přednáškový a další program o sci-fi a fantasy (500 pořadů)
  • GameExpo = velká herna konzolových, počítačových, hudebních, deskových a karetních her, her miniatur, na hrdiny…
  • Český Craftcon = o zábavě na YouTube a o hře Minecraft
  • Advík Zima = manga & anime, hudební & taneční hry, Japonsko a Orient
  • LegendCon = o hře League of Legends, včetně turnaje o 10 tisíc Kč

Obsah:
  • turnaje a hraní her (videoher na konzolích a počítačích, RPG, deskových a karetních her, hudebních a tanečních her, …)
  • filmy, seriály, anime a další projekce
  • besedy s hráči, youtubery, herci, spisovateli, výtvarníky, vědci…
  • odborné a humorné přednášky od odborníků a fanů…
  • ceremoniály, divadelní a šermířská představení…
  • literární workshopy, soutěže, výstava
  • autogramiády a fotografování s hosty
  • taneční workshopy a bojové umění
  • prodej tematického zboží

Vstupné:
Vstupenku a služby lze koupit předem do 27.1. nebo na místě.
Čtvrtek:  29.1. (18-1h.)             100 Kč
Pátek:     30.1. (9-2 h.)               200 Kč* / 250 Kč
Sobota:   31. 1. (9-2h.)               240 Kč* / 300 Kč
Neděle:   1.2. (9-17 h.)               150 Kč
Víkend (2x půl a 1x celý den)    580 Kč
Celý (2x půl a 2x celý den)        700 Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat