2014-12-18

#809: Crew2 č. 44 - 65 %

Crew2 č. 44
Vydalo nakladatelství Crew v brožované vazbě v roce 2014. Vydání má 74 barevných stran a prodává se v plné ceně za 99 Kč přes internet (Seqoy)/předplatné nebo 149 Kč (na stáncích).
Komiks koupíte v knihkupectví Minotaur.

Obsah čísla:
Tváře reklamy: Jako obvykle - redakční slibotechna (Jiří Pavlovský)
Drůbky (žebříček, zprávy, aktuality a tak podobně)
Mezi řádky 3 (Scénář: Mike Carey, kresba: Peter Gross)
Sam a Twitch 5 (Scénář: Brian Michael Bendis, kresba: Angel Medina)
Hellblazer: Horizont události (Scénář: Mike Carey, kresba: Leonardo Manco)

I když nehodnotím moc vysoko, vlastně se mi tenhle formát "Crew2" stále hodně zamlouvá. To nižší hodnocení je prostě jen dáno tím, že některé části těch delších příběhů nejsou tak dech beroucí, nejsou tak silné, tak zajímavé. Tohle se mi tentokrát stalo v případě obou příběhů na pokračování, kterými ještě stále jsou "Mezi řádky" (ten se tu prezentuje třetím dílem) a "Sam a Twitch" (tahle série se rozrůstá o díl pátý). Tahle roztříštěnost příběhů je ale vlastně dobrá, protože stejným způsobem vycházely komiksy i v Americe. Trochu si tedy osvojujeme ten tradiční sešitový model, i když vydávání je přece jen v trochu delších intervalech.

"Mezi řádky" je série, která osloví ty, co mají rádi fantazii, ty, co mají rádi příběhy, a co se chtějí trochu více zabývat vyprávěním. Mike Carey ví, jak zaujmout, ví, jak napsat chytlavou scénu, ale v tomhle případě se také ukazuje to, že ví, jak děj trochu natáhnout a vlastně moc neříct. Spoléhá na to, že čtenář bude zaujatý posledním panelem a že bude chtít vědět, jak to dopadne. Proto si bude chtít přečíst čtvrtý díl, který nás samozřejmě bude čekat v následujícím čísle "Crew2". Třetím dílem se "Mezi řádky" moc nezamotává, i když zde jsou nějaké další náznaky toho, co všechno ještě musí být řečeno. Je to jedna z trochu nudnějších kapitol, ale pokud se vám líbily první dva díly, nejspíš vás úplně neodradí.

Podobné je to i s pátým dílem "Sama a Twitche". Je to hodně ukecané, což je pro sérii celkem normální, ale tentokrát se opravdu nedostaneme k tomu, že by se dělo něco zajímavějšího. Brian Michael Bendis se rozhodl, že trochu něco v příběhu urovná, aby měl pevné základy pro to, co se bude dít dál. V tomhle směru se mu celkem dobře podařilo vyřešit jeden problém, ale s tím, že ten hlavní problém - muž v bílém - je tu pořád a není vůbec o nic jasnější, co je zač. Díky tomu, že Bendis tak dobře píše dialogy, vezmete kapitolu jako můstek k tomu, co bude následovat. I v tomhle případě tedy nezbývá než počkat na 45. číslo "Crew2" v naději, že se konečně dovíte něco trochu zásadnějšího a dojdete alespoň nějakého rozuzlení nebo pokroku.

Aby toho Mika Careyho nebylo málo, tak "Crew2" nám ještě naservírovala další příběh ze série "Hellblazer". Scénář napsal právě Carey a je to tedy hodně jeho číslo. Johna Constantina ukazuje přesně v tom příběhu, které já mám moc rád. John je jen osobou, která dějem prochází, jen se jím vlastně mihne, a přitom se soustředíme na temnotu, která padá na jiné. Tohle je prostě něco, co k sérii patří a co jsem si hodně oblíbil. I s kresbou Leonarda Mancoa je tenhle komiks tak správně špinavý a temný, že vám i může běhat mráz po zádech, A to je zase všechno, tedy kromě nějakých těch klasických textů a nakousnutí toho, co nakladatelství Crew ještě chystá. Nutno říct, že je na co se těšit. A já se osobně těším na další "Crew2", protože tenhle formát mě pořád zajímá.

"Crew2 č. 44" zakoupíte na stránkách knihkupectví Arkham.

Žádné komentáře:

Okomentovat