2013-08-27

#251: Comics Centrum znovuvydává druhého Hellboye

U příležitosti dvacátého výročí, vlastně spíš narozenin Hellboye a také k desátým narozeninám Comics Centra vychází koncem srpna druhé upravené vydání komiksu "Hellboy 2: Probuzení ďábla". Kromě speciální české obálky, na které se ukáže hrad Karlštejn na rozdíl od amerického originálu, bude mít toto vydání ještě jednu specialitu: výroční Hellboy zapalovač. 
Porovnání americké a české obálky

"Druhý díl série Hellboy byl už dlouho vyprodán a byť je v pořadí druhým dílem, je základem celé série. Rozhodli jsme se tedy komiks znovu připravit u příležitosti obou letošních výročí. V novém vydání jsme upravovali ještě překlad, grafiku a také barvy. V návaznosti na Hellboyovy oslavy chceme také zpracovat další díl "Hellboy 9: Divoký hon", který bychom chtěli určitě ještě do konce roku připravit pro české čtenáře," řekl Václav Dort, ředitel nakladatelství Comics Centrum

V novém druhém vydání "Probuzení ďábla" je doladěný koloring všech stránek a především výrazně upravený překlad, který více odpovídá událostem z následujících dílů série "Hellboy" a série "Ú.P.V.O.". První ani druhý díl se nedochoval v datech, původní vydání Comics Centra bylo naskenované z tištěné knihy. Toto vydání je zpětně digitalizované z litografií a upravené pozdějším dvorním koloristou Hellboye Davem Stewartem.

"Pro první zákazníky, kteří si u nás knihu objednají, máme navíc speciální dárek, který není jinde k dostání. Připravili jsme jako dárek k našim a Hellboyiovým narozeninám kovový benzínový zapalovač s gravírovaným logem Hellboye a Comics Centra v omezené sérii. Navíc aby těch výročí nebylo málo, je to teď právě deset let od prvního vydání "Probuzení ďábla" v Česku," doplnil Václav Dort.
Zapalovač jako speciální dárek

Otcem Hellboye je americký výtvarník a scénárista Mike Mignola, který je proslulý hlavně touto komiksovou postavou. Narodil se v Berkeley v Californii a první obrázky publikoval už ve svých dvaceti letech. Od roku 1983 začal pracovat pro vydavatelství Marvel a později kreslil obálky pro některé sešity "Batmana" u nakladatelství DC. V roce 1993 vymyslel Hellboye a svět okolo něho a od té doby se mu plně věnuje. Vedle kresby začal pracovat na scénářích a ty v současnosti tvoří většinu jeho tvorby.

Do vymyšleného komiksového světa s Hellboyem postupně přibylo několik vedlejších větví a to zejména "Ú.P.V.O.", které nyní počtem dílů a odboček Hellboye překonalo. Napsal několik dílů o Abe Sapienovi, Lobsteru Johnsonovi a o dalších postavách. Výtvarně se ještě podílel na filmech "Blade 2", "Atlantis" a především na "Drákulovi" Francise Forda Coppoly, kde je jeho rukopis jasně patrný. Komiksový hrdina se dostal již dvakrát na plátna kin a připravuje se třetí pokračování. Režisér Guillermo del Toro ("Pacific Rim") natočil filmy pod dozorem Mikea Mignoly. První díl se dokonce natáčel v Praze. Hellboye hraje Ron Perlman ("Jméno růže") a jeho protivníka Rasputina hrál Karel Roden. Dále jsou o Hellboyovi natočené dva animované celovečerní filmy "Sword of Storms" a "Blood and Iron". Nikdy u nás bohužel nikde nevyšly.

Pokud si nechcete nechat ujít edici se zapalovačem, tak rozhodně nakupujte. Buď přímo v obchodu Comics Centra, anebo na jejich eshopu.

Žádné komentáře:

Okomentovat