2013-07-30

#220: Marvel Cinematic Universe: Phase One - Avengers Assemble (fotogalerie)

"Marvel Cinematic Universe: Phase One - Avengers Assemble" je zatím největší filmový projekt studia Marvel, ale vzhledem k tomu, že se jedná o první fázi, lze si snadno domyslet, že se nejedná o projekt poslední. Marvel chce vytvořit podobně rozsáhlý svět, jaký vytvořil v komiksu i ve filmu. A to ne všechny komiksové filmy, které jsou v produkci Marvelu natáčeny, jsou do Cinematic Universe zařazeny. "The Amazing Spider-Mam" zatím stojí mimo, a stejně tak i filmy s "X-Meny". "Cinematic Universe" se totiž točí okolo Avengers a jejich jednotlivých členů. Jak název první fáze napovídá, v prvních šesti filmech šlo především o to, aby se vytvořil tým Avengers. To se nakonec podařilo a v následujících šesti dnech bych chtěl jednotlivé film této první fáze recenzovat.

Dnes se chci zaměřit na speciální sběratelskou edici, v níž všechny filmy vyšly společně na blu-ray navíc s obrovským množstvím bonusů. Tak tady je kufřík, v kterém se to všechno skrývá?
Aby bylo zřejmé, že se skutečně na nic nezapomnělo, tak při zmáčknutí tlačítka u úchytu kufříku, se znak S.H.I.E.L.D.u modře rozsvítí. Blbost, ale dětské srdce, tedy i to moje, to potěší.
A tohle už je otevřený kufřík, který obsahuje mnoho tajemství. I když kufřík vypadá možná na některých fotkách jako ocelový, není tomu tak, vše je z plastu. I když jsou uvnitř naznačeny obvody, tak jsou nefunkční. V tomhle směru je vnitřek pouze atrapa, i když obsahuje Tesseract.
To hlavní, co vás bude zajímat, to budou patrně filmy. Každý má svůj obal z pevného papíru s vlastní unikátní kresbou. Proč je obalů sedm, když filmů je šest? Povíme si dál.
Otevřený obal filmu "Iron Man":
Otevřený obal filmu "Neuvěřitelný Hulk" (potisk blu-ray disku je mnohem nápaditější):
Otevřený obal filmu "Iron Man 2":
Otevřený obal speciálního disku, který obsahuje bonusy o vytváření filmového vesmíru, především s cestou k Avengers:
"Thor" a všechny další film obsahují disk navíc, kde je 3D verze filmu. Bohužel naše TV nemá potřebné schopnosti pro využití potenciálu tohoto disku. 
Otevřený obal filmu "Captain America: První Avenger":
Otevřený obal filmu "Avengers". Mimochodem ani v jednom případě nečekejte české znění nebo titulky.
Zadní obaly těchto blu-rayů stojí také za to. S tímhle si prostě někdo vyhrál.
Speciální obálka obsahující přístupy ke krátkému filmu, který otevírá cestu ke druhé fázi "Cinematic Universe". 
Složka k Thorovi:
Obsahuje Thorův nákres světů, úvod příběhu o Duhovém mostu, kartu Jane Fosterové, řidičák Donalda Blaka, nemocniční pásku a nejasnou fotografii.
Složka ke Captainovi:
Obsahuje fotku Capa, když ještě neměl v těle sérum, malou fotku Peggy, na kterou se Cap pořád kouká, kresbu, kterou Cap ve filmu kreslil, sběratelské kartičky, dokumenty o jeho neschopnosti se zařadit do služby vlasti. 
Složka k Iron Manovi:
Obsahuje plány prvního Iron Mana z prvního filmu, výstřižek z novin, nákres Tesseractu, ubrousek, vizitku Aldriche Killiana, modrotisk jádra, brožuru o EXPU 1964, vstupenku na novou výstavu.
Složka k Hulkovi:
Obsahuje výstřižek z novin s Betty, výstřižek o Bannerově nehodě, modrotisk auta na zvukové vlny, nálepky na limonádu, tajný dokument a štítek.
Složka k agentům S.H.I.E.L.D.u:
Obsahuje fotografie Teeseractu, informace o agentech Romanoff a Hawkeyeovi, vizitka agenta Coulsona, další dokumenty a certifikát o pravosti.
A samozřejmě zmiňovaný Tesseract.
Když se na něj pořádně poklepe, tak se i rozsvítí.
Sběratelskou medici jsem kupoval přes Amazon a cena zde není právě přátelská, ale tohle jsem prostě chtěl mít doma. Když už sběratelskou edici, tak nějakou takovou. Marvel nasadil neskutečně vysokou laťku a jsem zvědavý, zda DC bude nějak následovat. Kdybych měl hodnotit tuto edici, tak samozřejmě jedině 100 %.

Žádné komentáře:

Okomentovat