2013-05-09

#52: Novinky k 9. květnu 2013


Na začátek velmi pozitivní zpráva. Mikimu Podprockému se podařilo financovat jeho komiksový projekt "Divočina". Jsem rád, že se projekt uchytil a našli se lidé, kteří byli ochotni poskytnout i 20 000 Kč najednou. Doufám, že to bude impuls pro další podobné projekty.
obrázek k novince Crew 35 je na spadnutí!
Crew představila obálku a první ukázky z chystané "Crwe č. 35", kde se poprvé objeví "Rex Mundi". Kromě něj ale také "Batman vs Lobo". Odkaz na kompletní galerii. A něco málo ochutnávky i zde:
Obr�zek
Najdete tam přes dvacet stránek prvního dílu mystického thrilleru z alternativní historie Rex Mundi - a pak skoro padesát stránek řežby Simona Bisleyho s Lobem, Jokerem a Batmanem v hlavních rolích. Taky z alternativního světa. Jinak už se nám do čísla vešel jen obsah a nějaké základní info - všechno ostatní už jsou pouze komiksy a zase jen komiksy.
Crew si ale hned fanoušky ještě více naklonila na svou stranu, když v tomto týdnu vydala hned dva nové komiksy. Tím prvním je komiks "Simpsonovi: Komiksový úlet":
obrázek k novince Simpsonovi: Komiksový úlet
Homer nám ztloustl! A není v tom sám - přibrala celá Simpsonovská kniha, která má tentokrát celých sedm sešitů! 172 stran plných žluté rodinky a jejich příběhů: Homer se stane televizní hvězdou. Dům Simpsonových obsadí trojice nerdů... a co hůře, brzo se tam přistěhuje i šáša Krusty. Obyvatelé Springfieldu se stanou závislí na koblihách, Bart Simpsons rozpoutá komiksem proces století a Krusty pozve několik šťastlivců na procházku do své továrny na čokoládu... což nemusí všichni přežít. A to jsme se ani nezmínili o tom, že se děda Simpson vydá na dráhu zločinu!
Druhým komiksem, který tento týden vyšel, je "Garfield 38: Lepší vrabec v tlamě":
obrázek k novince Garfield 38: Lepší vrabec v tlamě! Už na pultech
Chvíli to trvalo, to je pravda... ale Garfield nikdy nebyl známý svou dochvilností. Po pravdě řečeno, při jeho postavě je vůbec zázrak, že se mu podařilo dovléct se na knižní pulty. Naštěstí to čekání pokaždé stojí za to - a třicátý osmý díl není výjimkou. A zatímco život jeho pána Jona se nese ve znamení slavného "víno, ženy zpěv" (tedy až na to víno a ženy... bohužel zpěv zůstává), tak Garfieldova existence se nese v duchu "jídlo, spánek, šikana". Tentokrát se do epicentra jeho pozornosti dostatnou pavouci, ale svůj díl schytá samozřejmě i Jon a Oddie.
Comics Centrum poměrně vážně uvažuje o tom, že jeho další komiks, "Ragemoor", vyjde také v limitované edici. Nejsem si jistý jestli je to nejlepší krok, ale budiž. Je pravda, že "Drsná škola" byl jednoznačně úspěch. Zde něco málo informací o tom, jak by měla limitovaná edice "Ragemoor" vypadat - vyjádření z Facebooku Comics Centra (přikládám i první ukázku):
Plánujeme udělat otvírací pouzdro, ne zašupovací. Teď bychom do toho chtěli zapojit i kůži, pěknou černou jemnou kůži na desky, k Ragemooru by se krásně hodila. Ragemoor plánujeme na konec května, když všechno půjde, pak ale bude ještě chvíli trvat potáhnout desky a udělat krabičku, takže někdy v červnu.
BB/art tento týden pokračuje v představování zajímavých komiksů z obrovského restartu DC Comics "The New 52". Tentokrát je to Batman a konkrétně "Detective Comics 1: Tváře smrti". Zde je anotace:
Batman se střetne se svým nejděsivějším protivníkem.
Z Arkhamovy léčebny zmizí Joker a z hrozných stop, jež po sobě zanechal, nedokáže ani Batman vyčíst, k čemu vlastně došlo. V celém Gotham City se dějí prapodivné, hrozné věci a zdá se, že za tím vším je nový zloduch, který si nechá říkat Dollmaker.
Ten nyní unesl další dvě oběti – mladou nevinnou dívku a policejního komisaře Jima Gordona. Chce-li je Batman zachránit, musí Dollmakerovi jako návnadu předhodit něco mnohem lákavějšího – sebe samotného.
Když má již Dollmaker Batmana ve své moci, hodlá jej prodat tomu zájemci, který za něj zaplatí nejvíc. Dokáže Batman nakonec uniknout i z tohoto zajetí? A podaří se mu vypátrat Dollmakerovo tajemství a zjistit, kam se vlastně poděl Joker? Nebo nakonec zvítězí Dollmaker?
Díky tomuhle komiksu se dostávám ke Comics Pointu, knihkupectví, které s BB/Artem připravilo hned několik zajímavých akcí pro fanoušky komiksu:
Comics Point se těmito akcemi profiluje ve skutečné komiksové obchody, které jsou podobné těm americkým. Jsem rád, že se u nás něco podobného objevilo!

Žádné komentáře:

Okomentovat