2019-04-05

#1950: Ve službách Nuly 1 - 50 %


Ve službách Nuly 1 (Zero no Tsukaima 1)
Vydalo nakladatelství ZonerPress v brožované vazbě v roce 2010. Původně vyšlo jako "Zero no Tsukaima 1" v roce 2006. České vydání má 180 stran a prodává se v plné ceně za 169 Kč.

Scénář: Nana Močizuki
Kresba: Nana Močizuki

Postupně se dostávám k manze, která u nás zazářila jen chvíli, a to byla manga, kterou vydával Zoner Press, což je v současnosti již minulost, protože Zoner už se na komiks v podstatě vůbec nezaměřuje a na mangu už vůbec ne. Přesto za sebou nakladatelství nechalo série - nutno říct, že většinou dokončené - které zde ještě jsou a mnohé z nich lze ještě sehnat. Jednou z těch sérii je i dnes recenzovaná série "Ve službách Nuly", tedy celkem logicky začínám knihou "Ve službách Nuly 1", která je první v řadě celkem sedmi knih, které série čítá. "Ve službách Nuly" mělo ještě nějaké další spin offy, nemluvě o tom, že sama série vychází původně jako romány od autora jménem Noboru Yamaguchi.

V českém vydání jsme se dočkali ale jen jedné řady a sám zatím nejsem schopen rozhodnout, jestli se jedná o řadu dobrou, či nikoli. Na první díl to není špatné, dostáváme zde nějaké základní informace o tom, kde se děj odehrává, jaká jsou základní pravidla a kdo budou hlavní hrdinové. Ale teď je teprve na autorce - a pravděpodobně i na předloze - jestli se podaří určitý potenciál, který v sobě série má, vytěžit a využít k tomu, že i zbytek série bude čtivý a že bude zábavný. Prozatím si myslím, že je "Ve službách Nuly 1" docela příjemný průměr, který v sobě má určitý potenciál, aby byl ještě o něco zábavnější.

Hned na začátku se spolu se Saitem, což je japonský kluk, který má trochu rebelskou postavu, jak se nám snaží autorka nejprve vnutit slovně, přenášíme do světa, kde vládne magie a šlechta. V tomto světě zrovna dochází k tomu, že si jednotliví mladí kouzelníci přivolávají svoje fámuly, což jsou magičtí pomocníci, většinou zvířata. Jenže hlavní hrdinka, Luisa, které říkají Nulová, si nepřivolala obyčejné zvíře, ale právě Saita, z čehož je docela pozdvižení, protože tohle prostě není normální. Ale ona Luisa nemá nikdy nic jako ostatní. Svou přezdívku si vysloužila proto, že je jako kouzelnice celkem neschopná. O to více je jako šlechtična povýšená, což dává především Saitovi pořádně sežrat, protože má za to, že je to jenom nějaký poddaný, který jí nesahá ani po kotníky.

Různé postavení i povahy postav vedou k tomu, že jsou zde celkem zábavné scénky, ale rozhodně to není nic, co by bylo vyloženě k popukání. Na sérii je vidět, že se zaměřuje i na trochu lechtivější scény, ale nebojte, všechny kalhotky a podprsenky zůstanou na svých místech. Ten nádech erotiky se ale k Saitovi váže a je vidět, že je z holek docela nesvůj. I tohle vede k zábavným scénám. První díl nabízí seznámení, rozložení sil, nějaké základní konflikty a základní odhalení, která jsou důležitá pro další dění. Jsem docela zvědavý, jestli si série dál udrží svůj humor a jestli všech sedm dílů bude dostatečně zábavných. Ten první je na dobré cestě, teď to jen dobře rozvinout.

Žádné komentáře:

Okomentovat